Trampa će pratiti torba za početak nuklearnog rata, imaće 15 minuta za odluku!
Foto: Reuters/mike Segar

Privilegije predsednika sad

Trampa će pratiti torba za početak nuklearnog rata, imaće 15 minuta za odluku!

“Predsednička hitna torba“, kako su je pre nazivali, sadrži četiri stvari, prenosi CNN. U njoj su crna knjiga u kojoj su pobrojane opcije za napad, kartica sa kodovima kojom predsednik potvrđuje svoj identitet, lista bunkera u koje bi predsednik mogao da bude smešten i uputstvo sa sistem komuniciranja
Objavljeno: 08:19h

Počev od 20. januara, novoizabrani predsednik SAD Donald Tramp biće praćen i vojnim pomoćnicima koji sa sobom nose “nuklearni fudbal“.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Bilo da se nalazi u Beloj kući ili na prekookeanskom putovanju, neće biti daleko od pomoćnika i njegove torbe, piše CNN.

Tramp, kao i svi njegovi prethodnici, mogao bi da ima manje od 15 minuta u slučaju opasnosti da ga upute vojni zvaničnici i donese odluku o nuklearnom napadu.

Donald Tramp će morati da se prilagodi mogućnosti da može voditi nuklearni rat. Može da iskoristi jedno oružje ili hiljade njih, i niko ne može da ga zaustavi“, naveo je Džozef Sirinšon iz antinuklearne organizacije Plaušer Fond. Protivno popularnoj mitologiji, torba koju mnogi nazivaju “nuklearnim fudbalom“ ne sadrži nikakvo dugme, ali poseduje opremu i dokumenta koje bi Tramp mogao da iskoristi u slučaju da donese odluku o napadu. “Predsednička hitna torba“, kako su je pre nazivali, sadrži četiri stvari, prenosi CNN.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.