MORATE RAZUMETI PARTIJU, DA BISTE RAZUMELI KINU Govor Si Đinpinga na ceremoniji otvaranja Međunarodne konferencije
Foto: Kineski radio Interancional

JAKO BITNO!

MORATE RAZUMETI PARTIJU, DA BISTE RAZUMELI KINU Govor Si Đinpinga na ceremoniji otvaranja Međunarodne konferencije

-Ja sam rekao da ukoliko želite da razumete današnju Kinu, morate razumeti Komunističku partiju Kine,

Objavljeno:

Kineski predsednik Si Đinping je u Pekingu održao video govor na ceremoniji otvaranja Međunarodne konferencije ''Razumevanje Kine'' (Guangdžou) 2021. godine.

-Ja sam rekao da ukoliko želite da razumete današnju Kinu, morate razumeti Komunističku partiju Kine, istakao je u govoru predsednik Si, prenosi Kineksi radio Internacional.

Ove godine se obeležava 100. godišnjica od osnivanja Komunističke partije Kine. Tokom proteklih 100 godina, Komunistička partija Kine je ujedinila i predvodila kineski narod u njegovim neprestanim borbama, što je, kako je naglasio Si, iz temelja promenilo budućnost i sudbinu kineskog naroda, a takođe je duboko uticalo na tok svetske istorije.

Komunistička partija Kine će se držati puta mirnog razvoja, insistirati na politici otvaranja prema svetu, unaprediti izgradnju zajednice sa zajedničkom budućnošću čovečanstva i promovisati zajedničke vrednosti mira, razvoja, pravičnosti, pravde, demokratije i sloboda za celo čovečanstvo, naveo je Si.

On je ukazao da će Komunistička partija Kine uvek biti graditelj svetskog mira, doprinositi globalnom razvoju i braniti međunarodni poredak i da će nastojati da da novi i veći doprinos napretku ljudske civilizacije i svetskom miru i razvoju.

(Espreso/Kineski radio Internacional)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.