Novi Zeland pogodio JOŠ JEDAN jak zemljotres, oštećena i prestonica!
Foto: Profimedia

TLO SE NE SMIRUJE

Novi Zeland pogodio JOŠ JEDAN jak zemljotres, oštećena i prestonica!

Zemljotres jačine 6,3 stepena Rihterove skale pogodio je Južno Ostrvo na Novom Zelandu, samo nekoliko časova nakon što su u prvom potresu 7,5 stepeni poginule dve osobe
Objavljeno:

Epicentar drugog potresa bio je na dubini od deset kilometara severoistočno od grada Krajstčerča.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Snažan zemljotres magnitude 7,8 stepeni Rihterove skale koji se juče dogodio na Novom Zelandu izazvao je cunami, čiji su talasi pogodili obale Južnog ostrva. Usled potresa, oštećeni su i mnoge saobraćajnice, zbog čega su pojedini gradovi odsečeni.

Kako je izjavio premijer Novog Zelanda, šteta se procenjuje na više milijardi dolara.

POSLE KATASTROFALNOG ZEMLJOTRESA, NOVI ZELAND POGODIO CUNAMI : Stručnjaci tvrde da će udari trajati satima! (VIDEO)

Službe civilne odbrane naredile su stanovnicima istočne obale zemlje da se premeste u područja na većoj nadmorskoj visini.

Zemljotres magnitude 7,8 stepeni pogodio je oko ponoći po lokalnom vremenu oblast u blizini grada Krajstčerča, na Južnom ostrvu.

Potres je izazvao manju štetu u prestonici Velingtonu, više od 200 kilometara udaljenoj od epicentra, a informacija o većoj šteti i eventualnim žrtvama u samom Krajstčerču još nema.

Opšti metež nastao usled zemljotresa iskoristili su i lopovi. U oblasti Kanterberi, pogođenoj zemljotresom, građani su prijavili najmanje 19 provala.

Nakon zemljotresa zabeleženo je više stotina snažnih potresa usljed smirivanja tla, izazivajući prekide dovoda vode i električne energije.

Novozelandska državna agencija "Geonet" javila je da je prvi zemljotres bio sastavljen od dva potresa i da će u narednih nekoliko sedmica biti snažnih potresa usled smirivanja tla.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.