ODBIO DA SE VAKCINIŠE PA ZAKAČIO KORONU: Jedva se IZLEČIO, pa se vratio u BOLNICU i URADIO 1 STVAR!
Ričard Soliz, Foto: Printscreen/WB TV/KOMO/CNN Newsource

korona vesti

ODBIO DA SE VAKCINIŠE PA ZAKAČIO KORONU: Jedva se IZLEČIO, pa se vratio u BOLNICU i URADIO 1 STVAR!

Bio sam bukvalno na samrtnoj postelji, a doktori i sestre brinuli su o meni kao savršeni stranci

Objavljeno: 22:01h

Posle borbe sa korona virusom skoro mesec dana i nakon puštanja iz medicinskog centra u Sijetlu, Ričard Soliz vratio se u bolnicu krajem oktobra, ali ne zbog lečenja. Želeo je da se izvini medicinskom osoblju.

Soliz, grafički umetnik koji nije primio vakcinu protiv korone, proveo je 28 dana na respiratoru u bolnici krajem avgusta i veliki deo septembra.

- Siguran sam da ima istine u ovom virusu, a nevakcinisanje vas čini ranjivim do te mere da zaista može nekom da oduzme život. To lično znam, jer nisam vakcinisan. Nisam delovao, nisam bio siguran i umalo sam izgubio život - rekao je Soliz.

On je rekao za CNN da je imao problema sa disanjem i da je mislio da može da umre svakog trenutka. Ali je želeo da se izvini onima koji su brinuli o njemu i zahvalio se svakom koga je video u ustanovi, a ko je igrao ulogu u spasavanju njegovog žuivota.

- Bio sam bukvalno na samrtnoj postelji, a doktori i sestre brinuli su o meni kao savršeni stranci. Kada ste u poziciji kao što sam ja, drugačije rezonujete i samo sam morao nešto da kažem - rekao je Soliz.

Dodao je da ga je bilo stid da kaže da nije vakcinisan kada su ga doktori pitali. Zvaničnik bolnice mu je rekao da je tek nekolicina na intenzivnoj nezi rekla da je vakcinisano.

Prema rečima dr Džejmsa Tauna, pulmologa i direktora intenzivne nege, oko 99 od 100 kovid pacijenata koji su primljeni u bolnicu kada i Soliz, nije bilo vakcinisano.

Soliz je rekao da nije poznavao nikoga ko se razboleo od kovida, dok nije dobio temperaturu i poteškoće sa disanjem. Istakao je da je oklevao da se vakciniše delom zbog netačnih informacija na društvenim mrežama, gde je čitao o teškim nuspojavama i dovođenjem u pitanje vladinog odobrenja vakcina.

Dr Taun je rekao da se nekoliko kovid pacijenata vratilo da zahvali medicinskom osoblju koje im je pomoglo.

Soliz je u bolnici razgovarao sa sestrama i doktorima koji su mu pomogli da preživi.

- Dobro izgledaš. Neverovatno je što te vidim živog - rekla je sestra Kimi Sibens.

Soliz je sada u potpunosti vakcinisan, ali su mu pluća oštećena i lako se umori posle najmanje aktivnosti.

Misli i pamćenje su mu i dalje magloviti, ali lekari su mu rekli da bi za šest meseci mogao da počne da primećuje značajno izlečenje pluća.

Soliz želi da ohrabri druge da se vakcinišu, ne zbog onoga kroz šta je on prošao. Priznao je da je bio "ogroman teret" za medicinsko osoblje, od kojih mnogi rade u smenama po 12 sati i imaju malo slobodnog vremena.

- To je najstrašniji i najranjiviji osećaj koji sam ikada imao u svom životu. Ne želim da se to ikome desi - poručio je on.

Bonus video:

38:51

USIJANJE 02.11.2021. RAJIĆ I ŠORMAZ: IZVEŠTAJ KRISTIJANA ŠMITA O BIH

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.