LIDER SEVERNE KOREJE SMRŠAO OKO 20 KILOGRAMA, ALI JE ZDRAV: Oglasila se obaveštajna služba
Kim Džong Un, Foto: EPA-EFE/KCNA

važno

LIDER SEVERNE KOREJE SMRŠAO OKO 20 KILOGRAMA, ALI JE ZDRAV: Oglasila se obaveštajna služba

Oni su ukazali da je on nastavio svoje redovne javne aktivnosti i da nisu primećene neobične aktivnosti na video snimcima iz Severne Koreje

Objavljeno:

Lider Severne Koreje Kim Džong Un je smršao oko 20 kilograma, ali je zdrav i želi da poveća lojalnost javnosti dok se pogoršavaju ekonomski problemi u zemlji, naveli su obaveštajci susedne Južne Koreje.

Nacionalna obaveštajna služba Južne Koreje je tokom brifinga u Parlamentu iza zatvorenih vrata iznela da su koristili tehnike veštačke inteligencije, analizu video snimka i druge metode da bi analizirali Kimovo stanje, prenela su dva poslanika koja su prisustvovala sastanku.

Kimovo (37) zdravlje je poslednjih meseci u centru svetske pažnje jer su se pojavile fotografije i snimci na kojima je znatno oslabio. On nije javno imenovao naslednika, a stručnjaci navode da bi njegovo povlačenje, ako je zdravstveno loše, moglo da izazove haos u zemlji.

Analitičari koji prate događaje u Severnoj Koreji, iz koje zvanično stiže vrlo malo informacija, ipak navode da Kim nema očiglednih zdravstvenih problema već da je gubitak težine verovatno posledica njegove želje da poboljša fizički izgled. Oni su ukazali da je on nastavio svoje redovne javne aktivnosti i da nisu primećene neobične aktivnosti na video snimcima iz Severne Koreje.

Ipak, o zdravlju tog lidera u medijima i tabloidima i dalje ima spekulacija. Jedan tabloid tvrdi da je u nedavnom pojavljivanju u javnosti korišćen dubler.

Južnokorejska obaveštajna služba odbacila je taj izveštaj kao neosnovan, rekao je jedan poslanik koji je prisustvovao brifingu iza zatvorenih vrata.

Kako neki stručnjaci navode, Kim sada prolazi kroz najteži period u svojoj 10 godina dugoj vladavini, zbog ekonomskih poteškoća pogoršanih pandemijom korona virusa.

Prema obaveštajnom izveštaju, potvrđuju se nedavni izveštaji Svetske zdravstvene organizacije da Severna Koreja počinje da ublažava granične restrikcije vezane za kovid da bi primila inostranu pomoć.

Južnokorejska obaveštajna služba navela je da je Kim učestvovao u javnim aktivnostima oko 70 dana do sada ove godine, što je 45 odsto više nego u istom periodu prošle godine.

Poslanik je preneo i da je obaveštajna služba pronašla da je Kim dao da se iz konferencijske sale Radničke partije sklone slike njegovih pokojnog oca i dede, koji su vladali Severnom Korejom pre njega.

(Espreso / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.