Umešan u vojni puč: Turska uhapsila sudiju Haškog suda!
Foto: Reuters/Ilustracija

prekršen diplomatski imunitet

Umešan u vojni puč: Turska uhapsila sudiju Haškog suda!

Više od 110.000 državnih službenika, vojnika, sudija i prosvetnih radnika, političara i novinara, uhapšeno je suspendovano ili otpušteno u Turskoj posle neuspelog vojnog udara u julu
Objavljeno:

Turski sudija Haškog suda Ajdiun Sedaf Akaj uhapšen je u Turskoj zbog umešanosti u neuspeli pokušaj vojnog udara u julu, čime je prekršen njegov diplomatski imunitet, rekao je predsedavajući suda Teodor Meron.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Meron je u obraćanju Generalnoj skupštini UN rekao da je Turska ignorisala njegove zahteve da poseti sudiju Akaja od njegovog hapšenja 21. septembra.

OVO JE ČOVEK KOJI STOJI IZA DONALDA TRAMPA: Oficir, biznismen, filmski producent, bankar... (FOTO) (VIDEO)

- Kancelarija UN za pravna pitanja zahtevala je njegovo oslobođenje iz pritvora i prekid svih pravnih procedura protiv njega - naglasio je Meron.

Više od 110.000 državnih službenika, vojnika, sudija i prosvetnih radnika, političara i novinara, uhapšeno je suspendovano ili otpušteno u Turskoj posle neuspelog vojnog udara u julu u Turskoj je više od 110.000 državnih službenika.

foto: AP

Turski zvaničnici navode da su mere opravdane pretnjom koju je predstavljao pokušaj vojnog udara tokom kojeg je poginulo više od 240 osoba.

(Espreso.co.rs / Srna)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.