MAJKA UBIJENE MIROSLAVE (6) SKRHANA OD BOLA: "Hoću da ga kazne na isti način kao što je on kaznio moju ćerku"!
Miroslava Tretjak, Foto: Društvene mreže

ŠTA ĆE BITI?

MAJKA UBIJENE MIROSLAVE (6) SKRHANA OD BOLA: "Hoću da ga kazne na isti način kao što je on kaznio moju ćerku"!

Neutešna majka kaže da ne postoji lek za njenu i bol njene porodice

Objavljeno:

Tetjana Tretjak, majka ubijene Miroslave (6) iz Ukrajine, nada se da će tinedžer, koji je optužen za ubistvo njene ćerke, provesti život iza rešetaka.

Za svirepo ubistvo devojčice tereti se Bogdan F. (13), koji bi uskoro trebalo da se nađe pred sudom. Tetjana smatra da nikakve "popravne mere" ne bi bile dovoljne i dodaje da Bogdan mora da bude kažnjen za ubistvo njene nedužne ćerke.

U Ukrajini je juče održano pripremno ročište, a tužilaštvo i dalje ne želi da otkrije da li je devojčica, čije telo je pronađeno 28. jula, silovana.

Majka kaže da zna sve detalje obdukcije, ali da ništa neće da otkrije, dok sudija ne bude upoznat sa svim informacijama.

- Hoću da ga kazne na isti način kao što je on kaznio moju ćerku. Ne znam što je to uradio, ona je bila nedužna. Često ju je ismevao. Kad neko to namerno radi, ne znam šta da kažem, kakva je to osoba? Hoću da ga kazne, da bude iza rešetaka čitavog života, da ga nikad ne puste na slobodu - priča očajna majka ubijene devojčice.

Tetjana tvrdi da kao porodica nisu imali kontakt sa Bogdanovom familijom.

- Majka tog dečaka sada se ponaša kao pacov. Dolazi sa obezbeđenjem, stalno je neko čuva, kao da se plaši odmazde - kaže Tetjana.

Neutešna majka kaže da ne postoji lek za njenu i bol njene porodice.

- Niko ne razume moju bol. Svaki dan me podseća na sve što sam izgubila, njene fotografije, njene stvari i igračke. Plačem svakog dana. Ništa ne pomaže - plače majka svirepo ubijene Miroslave.

Tetjana kaže da nema nameru da napušta selo.

- Ja nemam od koga da bežim. Oni koji su krivi, oni beže i kriju se. Gde god da odem svoje dete ne mogu da zaboravim. Ona je sa mnom svuda, u mom telefonu, u srcu, kući, na ulici. Uvek sam se borila za to da mališani ne idu sa tim dečakom u šetnju. Komšijama sam govorila da treba da potpišemo neku peticiju, ali svi su se plašili - priča Tetjana.

Nije poznato da li će Bogdan biti osuđen, ali ukoliko se to dogodi, teško da će završiti u zatvoru. U skladu sa ukrajinskim zatvorima, najgore što može da mu se dogodi jeste da ga smeste u popravni dom i to najduže na tri godine.

Podsetimo, šestogodišnja Miroslava nestala je 28. jula u regionu Harkova, a njeno telo je sa brojnim modricama i povredama po licu pronađeno u jednom napuštenom objektu nakon opsežne potrage iste noći.

Za njeno ubistvo osumnjičen je 13-godišnji dečak, sa kojim je devojčica poslednji put i viđena. On je prvo policiji govorio da ne zna gde se Miroslava nalazi, čak je i aktivno učestvovao u potrazi za njom, i pokušavao meštane i policiju da odvuče od mesta gde se telo nalazilo.

- Dečak je maltene ćutao pred policijom. Niko u tom trenutku nije ni pomislio da se Miroslavi nešto loše dogodilo, svi su se nadali da će je naći i na dečaka nisu mnogo obraćali pažnju. On je sve vreme učestvovao u potrazi i nagovarao grupu da traži u drugom pravcu od onog gde je dete pronađeno - rekao je izvor iz istrage za ukrajinske medije.

Kada je ponovo saslušan zbog osnovane sumnje da je ubio dete, navodno je priznao zločin.

Obdukcijom je utvrđeno da je devojčica preminula od povreda zadobijenih tupim predmetom.

Bogdanu je određen pritvor do 30 dana, a urađeno je i psihijatrijsko veštačenje, kojim je ustanovljeno da je u vreme izvršenja krivičnog dela dečak bio svestan svojih postupaka i posledica.

Ukrajinski mediji ranije su preneli da je Miroslava Bogdana poznavala od rođenja i da su živeli kuća do kuće. Devojčica se, navodno, dan uoči ubistva žalila majci na njega. Tada je Tetjana pozvala Bogdanovu majku i zamolila je da dečak Miroslavi više ne prilazi, jer je dovoljno veliki da ima svoje društvo i da nema šta da traži sa tako malom decom.

Mediji su pisali i da je dečak odranije bio problematičan, te da su komšije prijavile da ubija životinje po kraju. Međutim, ni dečak ni njegova porodica nikad nisu prijavljeni Centru za socijalni rad.

Motiv za svirepo ubistvo devojčice i dalje nije poznat.

Bonus video:

01:04

ESPRESO ANKETA: Koji je vaš stav po pitanju vakcinacije?

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.