OTKRIVENO KO JE ODGOVORAN ZA STRAVIČNU EKSPLOZIJU U GATEBORGU: Izdata međunarodnja poternica za osumnjičenim!
Geteborg, Foto: Profimedia

ŠOKANTNO!

OTKRIVENO KO JE ODGOVORAN ZA STRAVIČNU EKSPLOZIJU U GATEBORGU: Izdata međunarodnja poternica za osumnjičenim!

Vlasti su saopštile da je muškarac, koga nisu imenovali, osumnjičen za pokušaj ubistva, podmetanje požara i opšte opasnosti

Objavljeno:

Švedsko tužilaštvo izdalo je danas međunarodnu poternicu za stanarom zgrade u drugom po veličini gradu Geteborgu, nakon eksplozije ranije ove nedelje, koja je izazvala požar i povrede kod 16 osoba od kojih su četvoro u teškom stanju.

Geteborg, Švedska
foto: Profimedia

Vlasti su saopštile da je muškarac, koga nisu imenovali, osumnjičen za pokušaj ubistva, podmetanje požara i opšte opasnosti, prenosi AP.

Navodi se da je muškarac star 50 godina i da bi trebalo da bude izručen Švedskoj ako bude uhapšen, ali za sada nije potvrđeno da je taj čovek u inostranstvu.

Švedski mediji objavili su da je rođen u Poljskoj i da je u toj zgradi živeo sa majkom.

Švedski radio preneo je izjavu neimenovanog komšije koji je rekao da je osumnjičeni imao "mnogo hemikalija, bilo u stanu ili u podrumu, koje su prouzrokovale jak miris".

Prema švedskim novinama vlasnik nekretnine pokušavao je da iseli muškarca i njegovu majku iz njihovog stana u zgradi, a neki od medija objavili su da je selidba planirana za dan eksplozije.

Geteborg, Švedska
foto: Profimedia

Vodeći švedski dnevnik Aftonbladet je saopštio da je policija već optužila tog čoveka za nekoliko krivičnih dela nedelju dana pre eksplozije, a list je takođe izvestio da je osumnjičeni, nakon što mu nije bilo dozvoljeno da vidi majku u staračkom domu zbog ograničenja pandemije, uznemiravao nekoliko ljudi, uključujući vlasnika zgrade.

U ranim jutarnjim časovima 28. septembra stambeni blok je razoren snažnom eksplozijom, a požar koji se proširio oštetio je najmanje 140 stanova , zbog čega je na stotine stanovnika evakuisano, a četiri osobe su u kritičnom stanju.

Bonus video:

01:04

ESPRESO ANKETA: Koji je vaš stav po pitanju vakcinacije?

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.