CIA PLANIRALA DA OTME I UBIJE DŽULIJANA ASANŽA? Eksplozivne tvrdnje u vezi sa TRAMPOVOM ADMINISTRACIJOM
Džulijan Asanž, Foto: Printscreen / Youtube

DRUGO LICE IMPERIJE

CIA PLANIRALA DA OTME I UBIJE DŽULIJANA ASANŽA? Eksplozivne tvrdnje u vezi sa TRAMPOVOM ADMINISTRACIJOM

Dodatni planovi CIA su uključivali dubinsko špijuniranje saradnika Wikileaksa, pravljenje razdora među članovima Wikileaksa i krađu njihovih elektronskih uređaja

Objavljeno:

CIA je navodno kovala plan da otme Džulijana Asanža, osnivača Wikileaksa, a neki viši zvaničnici u Agenciji i Trampovoj administraciji su otišli toliko daleko da su razmatrali opcije o njegovoj likvicadiji, piše Yahoo News.

Prema ovom izveštaju, tadašnji direktor Agencija Majk Pompeo je bio motivisan da se osveti Wikileaksu posle njihovog izveštaja o osetljivim hakerskim oruđima CIA, što je ocenjeno kao "najveće curenje podataka u istoriji Agencije".

Pompeo i drugi su bili potpuno odvojeni od realnosti, pošto su bili žestoko posramljeni sa "Vault 7" (tako je Wikileaks označio objave ovih oruđa za hakovanje CIA, tvrdi bivši zvaničnik Trampove administracije.

"Želeli su krv", rekao je on.

Dodatni planovi CIA su uključivali dubinsko špijuniranje saradnika Wikileaksa, pravljenje razdora među članovima Wikileaksa i krađu njihovih elektronskih uređaja.

Izveštaj, napravljen na osnovu razgovora sa više od 30 bivših zvaničnika, ističe da su planovi CIA za likvidaciju Asanža navodno doveli do oštrih rasprava o legalnosti ovog poteza. Neki zvaničnici CIA su bili toliko zabrinuti u vezi sa ovim da su imali potrebu da izveste članove Kongresa o predlozima Pompea.

Asanž je trenutno u pritvoru u Londonu, gde čeka odluku suda o zahtevu SAD da bude izručen.

Bonus video:

(Espreso/RollingStone/Yahoo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.