Penzioneru sude za krađu 270 Pikasovih dela! Tvrdi da mu ih je slikarova žena dala! (FOTO)
Foto: Reuters

ON KAŽE DA je poklon

Penzioneru sude za krađu 270 Pikasovih dela! Tvrdi da mu ih je slikarova žena dala! (FOTO)

Pikasova udovica mu je dala 271 delo - 180 crteža i skica, kao i notes sa 91 crtežom, kao znak priznanja zbog odanosti
Objavljeno: 16:04h

Penzionisani električar koji je u svojoj garaži skoro 40 godina čuvao gotovo 300 dela Pabla Pikasa u ponedeljak je pred francuskim sudom kazao da ih je dobio od slikarove udovice Žaklin koja je od njega tražila da ih čuva, želeći, navodno, da ih sakrije od Pikasove porodice.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

- Gospođa Žaklin Pikaso imala je problema sa svojim posinkom Klodom Ruizom-Pikasom, rekao je Pjer Le Guenek, iznoseći novu verziju događaja pred sudom u Provansi.

12 ružnih fasada koje su POSTALE PONOS GRADA! (FOTO)

Le Guenek, koji je prošle godine, zajedno sa suprugom osuđen zbog posedovanja ukradenih umetničkih dela, rekao je kako je Pikasova udovica od njega zatražila da, nakon Pablove smrti u aprilu 1973. negde spremi 15 do 17 vreća za smeće punih umetničkih dela velikoga slikara.

foto: AP

Taj sedamdesetsedmogodišnjak, koji je za Pikasa radio od 1970. do 1973. i navodno s njim bio vrlo blizak, kazao je da je Žaklin Pikaso došla po vreće sa suprugovim delima, ali da mu je jednu poklonila rekavši mu: "Zadrži, ovo je za tebe."

foto: Reuters

Le Guenek je rekao da je udovica "možda" želela da spreči popisivanje dela zbog nasleđivanja, ali je i priznao da prošli put na suđenju nije govorio istinu "iz straha da će on i supruga biti optuženi za krađu umetničkih dela.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.