DRAMA U IZRAELSKOM ZATVORU: 6 Palestinaca pobeglo iz ĆELIJA! (VIDEO)
Zatvor, Foto: Profimedia

HOROR

DRAMA U IZRAELSKOM ZATVORU: 6 Palestinaca pobeglo iz ĆELIJA! (VIDEO)

Oni su prošli kroz prolaz koji su pronašli ispod umivaonika u ćeliji. U toku je akcija potrage za beguncima

Objavljeno:

Šestoro palestinskih zatvorenika pobeglo je iz jednog od najčuvanijih izraelskih zatvora.

Oni su prošli kroz prolaz koji su pronašli ispod umivaonika u ćeliji. U toku je akcija potrage za beguncima.

Šestorica zatvorenika, među kojima su i članovi organizacije Islamski džihad, delila su ćeliju u zatvoru Gilboa, navodi Gardijan.

Iako se prvobitno mislilo da su oni iskopali tunel, komesarska izraelske zatvorske službe Keti Peri rekla je da su begunci iskoristili grešku u strukturi zatvora i otkrili prazninu ispod poda.

"Prema našim prvim istraživanjima, izgleda da nije bilo kopanja, nego je ploča koja je pokrivala rupu samo podignuta", ispričala je Peri.

Omer Barlev, izraelski ministar javne bezbednosti, rekao je da su muškarci možda već stigli na Zapadnu obalu nakon što je beg otkriven u ponedeljak ujutro u 3.00.

"Planiranje je bilo vrlo precizno, vrlo detaljno, pa je verovatno postojala i pomoć spolja. Trenutno to ispitujemo. Uhvatićemo begunce", rekao je Barlev.

Na fotografijama koje su objavljene nakon bekstva vidi se uski prolaz u podu ispod umivaonika, a begunci su se kroz taj prolaz domogli odvodnog sistema zatvora.

Zvaničnici su podigli blokade na putevima i patroliraju u području zatvora. Ostalih 400 zatvorenika premešteno je kako bi se sprečili dalji pokušaji bekstva.

Bonus video:

02:03

Bosanski novinar o stanju u BiH i pretnji ratom

(Espreso / RTS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.