VIKTORIJA PREDLAŽE ZABRANU JAVNOG ISTICANJA NACISTIČKIH SIMBOLA: Osim u obrazovne ili istorijske svrhe
Ilustracija, Foto: AP

PRVA U ZEMLJI

VIKTORIJA PREDLAŽE ZABRANU JAVNOG ISTICANJA NACISTIČKIH SIMBOLA: Osim u obrazovne ili istorijske svrhe

Zakon je predložen nakon što je parlamentarna istraga ranije ove godine utvrdila porast neonacističkih aktivnosti u ovoj državi

Objavljeno:

Australijska država Viktorija priprema nacrt zakona koji će je učiniti prvom u zemlji koja je zabranila javno isticanje nacističkih simbola.

Odluka je doneta u trenutku kada se lokalna neonacistička aktivnost povećava.

Predložena zabrana nacističkih simbola, poput kukastog krsta, osim u obrazovne ili istorijske svrhe, biće predstavljena u parlamentu početkom sledeće godine i izgleda da će postati zakon koji će podržati i opozicioni poslanici, prenosi AP.

Zakon je predložen nakon što je parlamentarna istraga ranije ove godine utvrdila porast neonacističkih aktivnosti u ovoj, drugoj po broju stanovnika, državi Australije.

Direktor australijske obaveštajne službe za borbu protiv terorizma (ASIO) Majk Bardžis upozorio je prošlog meseca da se Australijanci već sa 16 godina radikalizuju da podrže rasnu netpeljivost i da polovina najvažnijih domaćih antiterorističkih slučajeva sada uključuje neonacističke ćelije i druge ideološki motivisane grupe.

Bonus video:

01:34

ESPRESO U POSETI NAJLEPŠEM MESTU U SRBIJI: Legenda kaže da je na dnu Krupajskog vrela sakriveno BLAGO!

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.