SITUACIJA ZNAČAJNO DRUGAČIJA NA NOVOJ KORONA-KARTI EU: Delovi Hrvatske prešli u CRVENU ZONU (FOTO)
Najnovija karta EU, Foto: Printscreen/Twitter

IMA LI KRAJA?

SITUACIJA ZNAČAJNO DRUGAČIJA NA NOVOJ KORONA-KARTI EU: Delovi Hrvatske prešli u CRVENU ZONU (FOTO)

U pitanju je najvažnija mapa za koronavirus u Evropskoj uniji, prema kojoj zemlje članice EU donose mere i određuju pravila za ulaz iz određene zemlje upravo prema boji koju ta zemlja ima na ovoj karti

Objavljeno:

Na najnovijoj karti EU, koju Evropski centar za sprečavanje i kontrolu bolesti (ECDC) objavljuje svakog četvrtka, situacija se značajno promenila.

U pitanju je najvažnija mapa za koronavirus u Evropskoj uniji, prema kojoj zemlje članice EU donose mere i određuju pravila za ulaz iz određene zemlje upravo prema boji koju ta zemlja ima na ovoj karti. Boje za pojedina područja se određuju kombinacijom potvrđenih slučajeva zaraze u proteklih 14 dana na 100.000 stanovnika i procenta testirane populacije. Nakon prošlonedeljne karte kada je Hrvatska bila u naranžastoj zoni, ove nedelje se situacija promenila, pa je deo Hrvatske u crvenoj zoni - Slavonija, Sisačko-moslavačka i Karlovačka županija. Cela Grčka je u crvenoj i tamnocrvenoj zoni, dok je Kipar u tamnocrvenoj boji. Portugal je u crvenoj zoni, dok u Francuskoj i Španiji ne postoji regija koja nije u crvenom i tamnocrvenom. Većina Italije je u narandžastoj zoni, ali su južna i srednja Italija u crvenoj zoni.

Bonus video:

01:04

ESPRESO ANKETA: Koji je vaš stav po pitanju vakcinacije?

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.