Uklonjena ploča na kojoj je ležalo ISUSOVO TELO: Ispod ih sačekalo IZNENAĐENJE! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Reuters

prvi put posle 460 godina

Uklonjena ploča na kojoj je ležalo ISUSOVO TELO: Ispod ih sačekalo IZNENAĐENJE! (FOTO) (VIDEO)

Crkvu, jednu od najstarijih u hrišćanskom svetu, sagradio je car Konstantin 325. godine
Objavljeno: 17:26h

Kamena ploča na kojoj je prema verovanju hrišćana nekada bilo položeno telo Isusa Hrista, otkrivena je prvi put posle nekoliko vekova. Kamena ploča otkrivena je tokom procesa restauracije u Crkvi svetog groba u Starom gradu u Jerusalimu. Ovo je prvi put da ta ploča ugleda svetlost dana posle 1555. godine.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Radovi se snimaju, a Frederik Hibert, arheolog Društva "National Geographic" kaže da su bili iznenađeni količinom materijala koji su zatekli iza mermernog kamena koji je skrivao ploču. - Čekaju nas duge naučne analize, ali ćemo konačno po prvi put videti originalnu površinu na kojoj je bilo položeno telo Isusa Hrista - kaže on.

A photo posted by Anna Rosen (@annawoodwinds) on

Prema hrišćanskim učenjima, Hristovo telo ležalo je na kamenu isečenom u krečnjačkoj pećini nakon njegovog raspeća pre više od 2.000 godina. Prema Svetom pismu, vaskrsao je trećeg dana posle smrti i žene koje su došle da miropomažu njegovo telo, nisu zatekle njegove ostatke u grobnici. Ploča na kojoj je telo ležalo, bila je zatvorena u građevini nazvanoj Edikul - što je reč koja je izvedena iz latinskog termina "aedicule", što znači "mala kuća".

Struktura ukrašena visećim kandilima, stubovima i velikim svećnjacima, podignuta je iznad mesta, na kom je prema predanju Isusovo telo ležalo pre vaskrsenja. Edikul i grobnicu trenutno restauriraju naučnici Nacionalnog tehničkog univerziteta u Atini.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.