Stotine sakatile glave mačetama na islamskom Ašura obredu (UZNEMIRUJUĆI FOTO)

OBRED NATOPLJEN KRVLJU

Stotine sakatile glave mačetama na islamskom Ašura obredu (UZNEMIRUJUĆI FOTO)

Mučne slike stižu sa krvavog islamskog rituala, gde je veliki broj mladića učestvovao u brutalnim aktima samopovređivanja

Objavljeno: 13:53h

Dan Ašure sveti je praznik koji održavaju islamske zajednice širom Bliskog istoka. Broj učesnika meri se u milionima i sastoji se od, uglavnom, mladih muškaraca i dečaka, koji učestvuju u ovoj dramatičnoj ceremoniji. (UZNEMIRUJUĆI FOTO) 20 Brutalnih fotografija kako muslimani žrtvuju stoku! Desetodnevni festival kojim se slavi, tačnije žali smrt Prorokovog unuka Imama Huseina (poginuo u bici za Karbalu 680. godine), obeležavaju i Suniti i Šiiti, iako neki šiitski lideri smatraju da se time stvara negativna slika o Islamu.

Šokantne fotografije sa ovogodišnjeg ritula pokazuju ulice u Iraku natopljene krvlju, dok mladi poziraju sa noževima, kopljima i lancima.

Bele haljine vernika isprskane su prevoznatljivom crvenom bojom (krvenom), a većina može da se "pohvali" otvorenim ranama na vrhovima glava.

Oni koji ne učestvuju u samo-sakaćenju, ritmički se udaraju u grudi, pevaju verske pesme i time igraju svoju ulogu u ovoj uličnoj predstavi.

Dan Ašure predstavlja državni praznik u više muslimanskih zemalja: Avganistanu, Libanu, Bahreinu, Pakistanu, Iranu i Iraku, gde je doduše ovaj praznik bio zabranjen pod vladavinom Sadama Huseina.

Muslimani ogorčeni: Na kurban-bajram im nude dimljenu slaninu (FOTO) Ni sam ritual nije dovoljno krvav, pošto je minulih godina praznik u zaraćenim mestima sve češća mesta napada islamskih ekstremista. Ni ova godina nije izuzetak, pošto je u Daki zabeležena eksplozija od koje je najmanje jedna osoba poginula. Istraga ovog događaja je u toku. (Espreso.co.rs / Express.co.uk)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.