TRAGEDIJA NA MORU: Pronađen brod sa 30 BEŽIVOTNIH TELA, HOROR!
Brod, Foto: Printscreen/Twitter

šok

TRAGEDIJA NA MORU: Pronađen brod sa 30 BEŽIVOTNIH TELA, HOROR!

Pretpostavlja se da su migranti, najvećim delom poreklom iz Senegala, umrli od gladi i žeđi, verovatno nakon što su danima putovali izloženi jakom suncu, na milost i nemilost morskih struja, bez hrane i vod

Objavljeno:

Čak 30 beživotnih tela pronašla je obalska straža Mauritanije na brodu u blizini obala severozapadne Afrike, piše list “Fanpejdž”. Zaposleni su među mrtvima našli i sedam živih osoba koje su prevezene u bolnicu.

Pretpostavlja se da su migranti, najvećim delom poreklom iz Senegala, umrli od gladi i žeđi, verovatno nakon što su danima putovali izloženi jakom suncu, na milost i nemilost morskih struja, bez hrane i vode.

Prema prvim informacijama koje su dali preživeli, na brod su se ukrcali dve sedmice pre nego što su otkriveni, motor broda se odmah po ukrcavanju pokvario, pa su ih morske struje odvukle daleko na jug, blizu obala Mauritanije.

Ovo je najnovija tragedija migranata koji iz Afrike pokušavaju doći do Kanarskih ostvrva.

Prema izveštaju Međunarodne organizacije za migracije, samo u ovome mesecu, u toj zoni, zabeleženo je pet brodoloma sa žrtvama.

Ova morska ruta, od Afrike preme Kanarskim ostrvima, smatra se najopasnijom za one koji nastoje brodovima doći do obala Španije.

Bonus video:

00:24

Saobraćajna nesreća izmedju Vladičinog Hana i Vranja

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.