DŽEPNE PEPELJARE REŠILE BI PROBLEM OPUŠAKA NA ULICI! Francuzi se prvi dosetili genijalne ideje!
Cigarete, Foto: EPA

odlično

DŽEPNE PEPELJARE REŠILE BI PROBLEM OPUŠAKA NA ULICI! Francuzi se prvi dosetili genijalne ideje!

Duvanska industrija obezbjeđivaće 80 miliona evra godišnje za projekte čiji je cilj uklanjanje opušaka i podizanje svesti

Objavljeno: 19:05h

Francusko ministarstvo životne sredine najavilo je mere protiv milijardi odbačenih opušaka koji pokrivaju gradske ulice, parkove i prirodu. Između ostalog, nameravaju da počnu sa distribucijom takozvanih džepnih pepeljara.

U narednih šest godina ministarstvo planira da smanji za 40 odsto oko 23,5 miliona opušaka koje pušači odbacuju svake godine, rekli su zvaničnici, prenosi DPA.

Ministarstvo želi da duvanske kompanije odgovaraju. Zakon o recikliranju i upravljanju otpadom nalaže da se brinu o svojim proizvodima i nakon konzumiranja.

Duvanska industrija obezbjeđivaće 80 miliona evra godišnje za projekte čiji je cilj uklanjanje opušaka i podizanje svesti.

Ministarstvo takođe želi da počne sa distribucijom takozvanih džepnih pepeljara, instalira posebne kante samo sa cigaretama i opušcima i uspostavi nove sisteme za prikupljanje i recikliranje opušaka.

Prema statistikama EU, oko 22,4 odsto stanovništva puši u Francuskoj, u poređenju sa Nemačkom u kojo puši 15,9 odsto stanovništva.

(Espreso/Klix.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.