MERKELOVA PRELOMILA: Iznela VAŽNE informacije GRAĐANIMA!
Angela Merkel, Foto: EPA-EFE/HENNING SCHACHT / POOL

PANDEMIJA

MERKELOVA PRELOMILA: Iznela VAŽNE informacije GRAĐANIMA!

Ona je nakon razgovora o pandemiji s čelnicima 16 nemačkih pokrajina rekla da će se od građana koji žele da posećuju javna mesta zahtevati da budu vakcinisani, da imaju negativan rezultat na kovid-test ili potvrdu da su preležali kovid-19

Objavljeno:

Ona je nakon razgovora o pandemiji s čelnicima 16 nemačkih pokrajina rekla da će se od građana koji žele da posećuju javna mesta zahtevati da budu vakcinisani.

U Nemačkoj od 11. oktobra testiranje građana na korona virus više neće biti besplatno, kako bi se ljudi ohrabrili da se vakcinišu, najavila je danas kancelarka Angela Merkel.

Ona je nakon razgovora o pandemiji s čelnicima 16 nemačkih pokrajina rekla da će se od građana koji žele da posećuju javna mesta zahtevati da budu vakcinisani, da imaju negativan rezultat na kovid-test ili potvrdu da su preležali kovid-19, prenosi AP. Merkel je istakla da Nemačka ima dovoljnu količinu vakcina za kopletno stanovništvo, od kojeg je više od polovine već potpuno imunizovano. Ona je poručila da Nemačka mora da ubrza kampanju vakcinacije protiv kovida-19 kako bi izbegla preopterećenje svog zdravstvenog sistema. "Loša vest je da se tempo vakcinacije značajno usporio. Nadam se da ćemo ga ponovo ubrzati posle odmora", izjavila je Merkelova na konferenciji za novinare nakon razgovora sa lokalnim rukovodstvima, prenosi Rojters.

Bonus video:

01:40

DR KON OTKRIO: Delta soj nam stiže, ali vakcinisani NE TREBA da se plaše

(Espreso / Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.