Najmanje 79 osoba poginulo od posledica snažnog zemljotresa u Avganistanu i Pakistanu, više stotina povređeno (FOTO) (VIDEO)

NA RAT I TERORIZAM JOŠ I OVO

Najmanje 79 osoba poginulo od posledica snažnog zemljotresa u Avganistanu i Pakistanu, više stotina povređeno (FOTO) (VIDEO)

Osim ljudskih žrtava, zemljotres magnitude 7.7 koji je jutros pogodio sever Avganistana i susedni Pakistan izazvao je i nestanak struje i prekid telefonskih linija
Objavljeno: 15:27h

U snažnom zemljotresu koji je jutros pogodio sever Avganistana i deo susednog Pakistana poginulo je najmanje 79 osoba, preneo je AP.

Zvaničnici pakistanskih spasilačkih službi izjavili su da je u zemljotresu stradala 21 osoba na severozapadu te zemlje, a da je više od 200 povređeno.
Još osam osoba je stradalo u provinciji Bajur, na granici s Avganistanom, gde je povređeno oko 70 ljudi.
U Avganistanu, u provicniji Takhar, stradalo je 12 studenata u gužvi koja je nastala kada su pojurili da izađu iz zgrade koja se tresla. U bolnicu je odvedeno 30 devojaka.
U severnom gradu Bramu, u delu Kašmira koji je pod kontrolom Indije, umrla je jedna 65-godišnja žena kada je od panike dobila srčani udar.
Zvaničnik spasilačke službe u severozapadnom delu Pakistana izjavio je da ima najmanje pet žrtava, a da je oko 100 ljudi povređeno kada su se od potresa srušile kuće.
Državna pakistanka televizija je javila da je jedna osoba stradala kada se srušio krov kuće u gradu Kasur.

Zemljotres je u Kabulu u Avganistanu izazvao nestanak struje i prekid telefonskih linija. Američka geoeloška služba saopštila je da je magnituda zemljotresa bila 7,7.
Epicentar je bio u planinskoj oblasti 45 kilometara severozapadno od Džarma, nedaleko od granice sa Pakistanom. Pakistanska meteorološka služba saopštila je da je potres bio jačine 8,1.

Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.