VELIKI I NASILNI SUKOBI U LONDONU! Demonstranti žele da uđu u sedište BBC-JA! (VIDEO)
BBC, Foto: Printscreen/Youtube

užas

VELIKI I NASILNI SUKOBI U LONDONU! Demonstranti žele da uđu u sedište BBC-JA! (VIDEO)

U međuvremenu, ranije ovog meseca Dauning strit je najavio da će oni od 16 i 17 godina biti pozvani da budu vakcinisani

Objavljeno:

Danas su izbili nasilni sukobi u Londonu jer demonstranti pokušavaju da upadnu u sedište BBC-ja tokom demonstracija zbog kovid pasoša. Demonstranti su pokušali da upadnu u sedište BBC-ja u znak odmazde prema Vladi koja će od sledećeg meseca uvesti novu politiku kovida.

Nasilni sukobi izbili su u sedištu BBC-a nakon što su demonstranti antivakseri pokušali da upadnu u zgradu.

Na video snimku se vidi kako se policija bori sa gomilom besnih demonstranata - za koje se kaže da predstavljaju nezvaničnu grupu "Official Voice". Na vratima zgrade "Vajt sitija" viđeni su policajci koji pokušavaju da zadrže gomilu ljudi, a čuju se vika i skandiranje.

Kako su demonstranti delimično upali, nekoliko računara je oboreno, a jedan je izgleda bačen i na zemlju. Mnogi iz gomile snimaju šokantne scene.

Vloger Pol Braun, koji je snimak postavio na Tviteru, je napisao: "Demonstranti 'Zvaničnog glasa' pokušavaju da upadnu u BBC-jeve kancelarije u 'Vajt sitiju', ali nailaze na veliko prisustvo policije - protestuju protiv kovid pasoša i obaveze vakcinacije za decu."

Komentatori su označili demonstrante kao "razbojnike" i pitali se da li izgrednici razumeju da je BBC emiter, a ne vlada.

Jedna osoba je napisala: "Meni ličite na razbojnike." Do toga dolazi jer vlada nastavlja da razmišlja o izgledu kovid pasoša.

Određena mesta mogla bi da izbegnu pravila društvenog distanciranja tokom budućih skokova korone pristajući da prihvate samo klijente koji su potpuno vakcinisani, prema planovima koje istražuju ministri, izveštava "Dejli telegraf".

Na tu ideju se gleda kao na alternativu promeni zakona kojim se izdaju kovid pasoši za vakcinisane - što je stroži stav za koji je Boris Džonson upozorio da bi mogao biti usvojen sledećeg meseca.

Prošlog meseca, aplikacija NHS je nadograđena tako da se može koristiti kao kovid pasoš u Velikoj Britaniji, kao i u inostranstvu.

Krajem prošlog meseca pojavio se odeljak u aplikaciji za "kućnu" upotrebu poslednjih dana koji omogućava ljudima da dobiju NHS kovid pasoš kroz testiranje, potpunu vakcinaciju, prirodni imunitet ili izuzeće.

- Možda ćete morati da pokažete NHS kovid pasoš na mestima koja su odlučila da koriste uslugu - piše na njoj.

U međuvremenu, ranije ovog meseca Dauning strit je najavio da će oni od 16 i 17 godina biti pozvani da budu vakcinisani.

Zajednički komitet za vakcinaciju i imunizaciju (JCVI) saopštio je da bi stariji tinejdžeri trebalo da se vakcinišu, ukupno 1,4 miliona mladih ljudi mora biti vakcinisano, prenosi britanski "Mirror".

Ministar zdravlja Sadžid Džavid prihvatio je preporuku JCVI-a i zatražio od NHS-a da se pripremi za početak davanja prvih doza mladima "što je pre moguće".

(Espreso/Srbija Danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.