TALIBANI OSVAJAJU AVGANISTAN: Osvojili su još jedan bitan grad, niko ne može da ih zaustavi! (FOTO)
Avganistan, Foto: Profimedia

SUKOBI

TALIBANI OSVAJAJU AVGANISTAN: Osvojili su još jedan bitan grad, niko ne može da ih zaustavi! (FOTO)

Vladine snage su se potpuno povukle iz pokrajine

Objavljeno: 10:10h

Talibani su danas preuzeli kontrolu nad još jednim gradom u avganistanskoj provinciji Sare Pul, rekao je zvaničnik.

Talibani napreduju u sukobima u poslednjih nekoliko nedelja, uprkos osudama medjunarodne zajednice i upozorenjima Ujedinjenih nacija da nasilno preuzimanje kontrole nad delovima teritorije neće biti priznato.

Oni nisu poslušali ni apele da se vrate mirovnim pregovorima s avganistanskom vladom. Nakon što su osvojili velike delove zemlje, sada preuzimaju veće regionalne centre i gradove. Prema navodima člana Veća severne avganistanske provincije Sare Pul, talibani su zauzeli glavni grad pokrajine nakon više od nedelju dana otpora snaga bezbednosti. Vladine snage su se potpuno povukle iz pokrajine, rekao je on.

Osim Sari Pula, pod kontrolom talibana su Zarandž - glavni grad provincije Nimruz, Sheberghan u provinciji Džauzdžan, Talokan u provinciji Tahar bore se za potpunu kontrolu nad Kunduzom gde su juče zauzeli glavnu policijsku stanicu u gradu i zatvor kao i kancelariju guvernera provincije.

Talibani su napade i ofanzivu intenzivirali nakon povlačenja američke vojske iz Avganistana, a vlada uzvraća bombardovanjima. Zbog toga raste zabrinutost da će broj civilnih žrtava naglo porasti.

Bonus video:

01:00

NOVINARKA ESPRESA JE OTIŠLA KOD DUŠANA DA PROVERI KOLIKO TETOVIRANJE BOLI: Nije joj bilo LAKO!

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.