PUTIN PRAVI NOVO STRAŠNO ORUŽJE: Ovo je PAK-DA, strateški bombarder sa HIPERSONIČNIM PROJEKTILIMA! (VIDEO)
Foto: Youtube Printscreen

Ulazi u proizvodnju 2023. godine

PUTIN PRAVI NOVO STRAŠNO ORUŽJE: Ovo je PAK-DA, strateški bombarder sa HIPERSONIČNIM PROJEKTILIMA! (VIDEO)

PAK-DA je korak ka strateškom cilju ruske avijacije - proizvodnji strateškog bombardera bez ljudske posade
Objavljeno:

Trka u naoružanju je dobila novo, opasno poglavlje: Predsednik Rusije Vladimir Putin i njegovi generali rade na razvoju oružja koje bi moglo da promeni odnos snaga na globalu.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Tupoljev PAK-DA je ovo oružje, a reč je o strateškom bombarderu sledeće generacije koji će moći da nosi 30 tona razornog naoružanja, imaće dolet od oko 10.000 kilometara, a prvi let se očekuje već 2021. godine.

Ruska armija očekuje da će u masovnu proizvodnju ovo oružje ući 2023. godine.

Kako piše sajt "Next Big Future", PAK-DA će biti zasnovan na već postojećoj tehnologiji i komponentama, a motor koji će koristiti je unapređena varijanta NK-32, koji koristi Tupoljev TU-160. U izradi PAK-DA biće korišćena tehnologijom kojom se ovladalo tokom izrade projekta za PAK-FA (lovac 5. generacije).

Rusi su, po svemu sudeći, napravili veliki iskorak u realizaciji ovog projekta i veruje se da je izrada prototipa ovog aviona već počela.

General Anatolij Žikarev najavio je i da je PAK-DA samo korak ka strateškom cilju ruske avijacije - proizvodnji strateškog bombardera bez ljudske posade, koji bi trebalo da uđe u sastav armije oko 2040. godine.

Pre dve godine, kad je počela priča o PAK-DA, rusko ministarstvo odbrane saopštilo je da će PAK-DA biti naoružan naprednom generacijom "pametnog" oružja, uključujući i hipersonične projektile. Sam avion će, inače, leteti brzinama manjim od brzine zvuke.

Rusko hipersonično oružje je trenutno u izradi, i let prototipa je trajao nekoliko sekundi.

(Espreso.co.rs / Nextbigfuture)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.