NAPAD DRONOM NA ARAPSKOM MORU! Poginula su dva člana posade broda!
Tanker/Ilustracija, Foto: AP

jezivo

NAPAD DRONOM NA ARAPSKOM MORU! Poginula su dva člana posade broda!

Izraelski zvaničnici koji su govorili pod uslovom anonimnosti okrivili su Teheran za ovaj napad, ali nisu ponudili nikakve dokaze u prilog svojim optužbama

Objavljeno:

Američki stručnjaci za eksplozive saopštili su u subotu uveče da je na tanker sa naftom, koji je plovio u Arapskom moru nadomak obala Omana, izvršen napad dronom u kojem je poginulo dvoje članova posade broda.

Napad bespilotnom letelicom na tanker Mercer Strit prvi je smrtonosni napad na neki komercijalni brod u ovom regionu koji potresaju tenzije između Irana s jedne, Izraela, SAD i njenih saveznika s druge strane, prenosi AP.

Iako niko nije preuzeo odgovornost za napad, izraelski zvaničnici optužuju Iran da stoji iza ovog smrtonosnog vazdušnog udara bespilotnom letelicom.

Američki nosač aviona US S Ronald Reagan i raketni razarač US S Mičer dopratili su oštećeni tanker do sigurne luke, potvrđeno je iz sedišta 5. flote američke mornarice na Bliskom istoku.

U napadu je ciljan komandni most tankera, a u napadu je probijena kabina brodskog mosta, potvrdio je jedan američki zvaničnik.

Kompanija je saopštila da su u napadu poginula dva člana posade, jedan iz Velike Britanije, a drugi iz Rumunije, kao i da nema povređenih među ostalim članovima posade.

Izraelski zvaničnici koji su govorili pod uslovom anonimnosti okrivili su Teheran za ovaj napad, ali nisu ponudili nikakve dokaze u prilog svojim optužbama.

Istovremeno, ministar spoljnih poslova Izraela Jair Lapid da je razgovarao sa ministrom spoljnih poslova Velike Britanije Dominikom Rabom o "potrebi da se oštro odgovori" na napad, ali nije eksplicitno okrivio Iran.

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.