Vikiliks otkrio PRIVATNU E-MAIL ADRESU BARAKA OBAME: Kliknite ako želite da saznate koja je!
Foto: Reuters / Kevin Lamarque

i on došao na red...

Vikiliks otkrio PRIVATNU E-MAIL ADRESU BARAKA OBAME: Kliknite ako želite da saznate koja je!

Sve Obamine mejlove na sajtu Vikiliksa moguće pronaći prostom pretragom kucanjem adrese
Objavljeno:

Vikiliks je objavio prvu grupu mejlova američkog predsednika Baraka Obame, među kojima su i oni koji su poslati sa njegove tajne adrese. Mejlove je na sajtu Vikiliksa moguće pronaći kucanjem mejl adrese "bobama@ameritech.net", za koju se veruje da ju je Obama koristio pre pobede na predsedničkim izborima u novembru 2008. godine.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Među njima je i mejl koji je 30. oktobra 2008. godine poslao Džon Podesta senatoru Obami u kom je poverljiv dodatak u kom se diskutuje o ekonomskom timu i objašnjava zbog čega Obama mora da ga pokrene pre nego što mu počne mandat u januaru.

Ova tura mejlova odabrana je iz serije dogovora koji se tiču predsedavajućeg kampanje Hilari Klinton, Džona Podeste. Inače, on već godinama sarađuje sa Klintonovima, a bio je šef kabineta Bila Klintona od 1998. do 2001. godine, ali takođe i savetnik Baraka Obame.

foto: Reuters / Mike Segar

Drugi mejlovi koje je moguće pronaći koristeći takvu pretragu nisu dobili odgovor tada budućeg predsednika SAD. U jednom od njih koji je poslat 19.39 časova izborne noći 2008. godine, Podesta iznosi neke misli povodom sastanga G-20.

- Ne želim da vas uznemiravam danas. Saopštenje je navelo mogući poziv sastanku G-20 15. novembra. U slučaju da predsednik Buš večeras započne ovu temu sa vama, želim da budete svesni jednoglasne preporuke vaših savetnika da NE prisustvujete. Dokle god da ste svesni toga, možemo da razmatramo sadržaj saopštenja sutra - napisao je Podesta, prenosi RT.

Taj mejl Obama bi video samo 21 minut pre proglašenja njegove pobede na predsedničkim izborima.

(Espreso.co.rs / RT)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.