Britanija na iglama: Norvežani snimili ruske ratne brodove na putu ka Siriji, planiran prolazak kroz Lamanš! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Reuters

ratne igre!

Britanija na iglama: Norvežani snimili ruske ratne brodove na putu ka Siriji, planiran prolazak kroz Lamanš! (FOTO) (VIDEO)

Velika Britanija aktivira ratne brodove, pošto London ovaj potez Moskve smatra provokacijom
Objavljeno: 10:52h

Norveška vojska je objavila da je snimila brodove ruske flote, među kojima i nosač aviona, opaženu uz norvešku obalu na putu za istočni Mediteran. Stacioniran u Severomorsku u Barentsovom moru, nosač "Admiral Kuznjecov" i sedam brodova u njegovoj pratnji snimljeni su u ponedeljak u međunarodnim vodama oko Norveške.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

- Dobili smo informacije da se kreću prema Sredozemlju - rekla je vojna portparolka Elizabet Eikeland, dodajući da se "ne događa često da tako puno brodova u grupi plovi oko Norveške".

Britanski mediji su, u međuvremenu, objavili da ruska ratna flota namerava da prođe kroz Lamanš, zbog čega su aktivirani i britanski ratni brodovi jer u Londonu ovu rutu smatraju provokativnom.

foto: Reuters

Rusija je u subotu objavila da će nosač aviona "Admiral Kuznjecov" ojačati rusku vojnu prisutnost u istočnom Mediteranu, gde ruske snage učestvuju u ratu u Siriji.

(Espreso.co.rs / RT / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.