IZRAEL SRUŠIO KUĆU OPTUŽENOM ZA SMRTONOSNI NAPAD! Usledila je kritika SAD
Izrael/Ilustracija, Foto: Profimedia

jezivo

IZRAEL SRUŠIO KUĆU OPTUŽENOM ZA SMRTONOSNI NAPAD! Usledila je kritika SAD

Američki državni sekretar Entoni Blinken izrazio je zabrinutost izraelskim zvaničnicima zbog rušenja porodičnog doma na Zapadnoj obali, saopštio je Stejt department

Objavljeno: 00:00h

Izrael je danas srušio porodičnu kuću palestinsko-američkog muškarca, optuženog za izvršenje smrtonosnog napada na Izraelce na okupiranoj Zapadnoj obali, odbivši da ispuni molbu njegove supruge da to ne učini, jer se on tu retko pojavljuje, a tu žive ona i njihovo troje dece.

Rušenje je izazvalo kritiku SAD, koje se protive kaznenom rušenju kuća i zauzele su kritičniji stav prema izraelskoj politici na okupiranoj Zapadnoj obali otkako je predsednik DŽo Bajden ove godine preuzeo dužnost, preneo je AP.

Kao što smo mnogo puta rekli, dom čitave porodice ne bi trebalo rušiti zbog postupaka jednog pojedinca, saopštila je američka ambasada.

Američki državni sekretar Entoni Blinken izrazio je zabrinutost izraelskim zvaničnicima zbog rušenja porodičnog doma na Zapadnoj obali, saopštio je Stejt department, preneo je Rojters.

"Sekretar i drugi visoki zvaničnici ovde u Stejt departmentu poslednjih dana su direktno izrazili zabrinutost visokim izraelskim zvaničnicima, a mi ćemo to činiti sve dok se takva praksa nastavi", rekao je Ned Prajs, portparol američkog Stejt departmenta.

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.