TRAGEDIJA NA RAFTINGU: Jedna osoba nastradala, troje u bolnici! (FOTO)
Ilustracija, Foto: Profimedia

UŽAS

TRAGEDIJA NA RAFTINGU: Jedna osoba nastradala, troje u bolnici! (FOTO)

Tri osobe su hospitalizovane, dok je jedna izgubila život u tragediji koja se desila u zabavnom parku, kada se čamac za rafting prevrnuo.

Objavljeno:

U saopštenju Adventureland Parka u Altuni, Ajova, stoji da je opaka reka prevrnula splav u subotu oko pola 8 uveče, a da se šest osoba nalazilo na njemu.

U incidentu je troje povređeno, jedna osoba lakše, dok je u kasnijem saopštenju stiglo obaveštenje da je jedna osoba izgubila život. "Istraga je u toku, a spuštanje rekom je zatvoreno do daljnjeg. Zahvaljujemo se naporima vlasti i upućemo iskreno saučešće i molitve porodici nastradalog, kao i za povređenu posadu."

Nije bilo dodatnih informacija o zdravstvenom stanju preživelih.

Kako se navodi, ovo nije prva tragedija u ovom parku, na raftingu ove opasne reke koja se zove Raging River, odnosno Besna Reka. Prema gradskom registru, 68-ogodišnji Stiv Buher nastradao je 2016, na radnom mestu kada je pomagao da grupa posetilaca koji su bili na raftingu izađu iz splava. Pao je na transportnu traku i zadobio fatalne povrede lobanje i mozga. Uprava za zaštitu na radu, kasnila je Adventureland Park sa 4.500 dolara povodom tadašnjeg indicenta, i to je procenjeni maksimum kazne.

Nisu utvrđene detaljne okolnosti koje su dovele do nedavnog incidentna, u subotu 3. jula, stoga je istraga u toku a vožnje rekom će biti zatvorene za to vreme.

Bonus video:

12:00

ESPRESO MODNA POLICIJA: Milica Pavlović

(Espreso/Yahoo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.