Silovanje je užasno, ali ne prolazi svuda isto: Evo kakve su kazne za ovaj jezivi zločin u drugim zemljama!
Foto: Shutterstock

da li su kazne zaslužene?

Silovanje je užasno, ali ne prolazi svuda isto: Evo kakve su kazne za ovaj jezivi zločin u drugim zemljama!

Kada je jedan američki student za silovanje dobio kaznu od 6 a odlužio 3 meseca zatvora, povedena je žustra polemika
Objavljeno:

Kada je student Brok Tarner osuđen za silovanje na zatvorsku kaznu u trajanju od šest meseci, taj slučaj je privukao veliku pažnju javnosti u Americi, ali i u celom svetu.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Odslužio je samo tri i pušten kući na slobodu. Ljudi, ubeđeni da on nije pošteno osuđen i da mu je dosuđena premala kazna, okupljali su se u znak protesta ispred njegove kuće. Na društvenim mrežama vodila se žustra polemika na tu temu, a na meti se našao Američki pravosudni sistem.

Pogledajte, u narednim primerima, kolike su kazne propisane zakonom u nekim zemljama, pa samo ocenite da li su može reći da su prestroge za ovaj težak zločin.

Severna Koreja

U toj zemlji zakon daje moć žrtvi da ubije nasilnika. Ovde je okrivljeni osuđen na kaznu streljanja i stavlja se pred streljački vod u kome je jedan od izvršilaca žrtva.

foto: AP / Ng Han Guan

Holandija

U većini zemalja se silovanjem smatra penetracija genitalija, ali u Holandiji se nasilno ljubljenje smatra napadom. Nasilnik ako bude osuđen može ga zadesiti kazna od 4 do 15 godina u zatvoru, u zavisnosti od težine zločina i godina počinioca.

foto: Thinkstock
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.