Zakopali ratne sekire: Postigli dogovor o izgradnji Turskog toka!
Foto: AP

crnomosrki gasovod

Zakopali ratne sekire: Postigli dogovor o izgradnji Turskog toka!

Vest o projektu Turski tok objavljena je krajem 2014. kada se doznalo da se, u jeku ukrajinske krize, odustaje od projekta Južni tok koji je trebao da prolazi Crnim morem a zaustavila ga je Evropska unija
Objavljeno: 10:24h

Rusija i Turska su u ponedeljak potpisale ugovor o izgradnji gasovoda Turski tok (TurkStream) za dopremu ruskog plina u Evropu preko Crnog mora, prenosi AFP.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Na susretu koji je trajao više od sat i četrdeset minuta, ruski predsednik Vladimir Putin i turski Redžep Tajip Erdogan dogovorili su se o uslovima izgradnje velikog energetskog projekta kojim je zapečaćeno njihovo pomirenje nakon teške diplomatske krize koju je prouzrokovalo tursko rušenje ruskog bombardera iznad sirijsko-turske granice u novembru 2015.

Sve oči uprte u njih: Čeka se dogovor Putina i Erdogana!

foto: Reuters

Vest o projektu Turski tok objavljena je krajem 2014. kada se doznalo da se, u jeku ukrajinske krize, odustaje od projekta Južni tok koji je trebao da prolazi Crnim morem a zaustavila ga je Evropska unija.

Potpisani ugovor "predviđa izgradnju dvaju krakova" iz kojih se sastoji taj gasovod ispod Crnog mora, rekao je novinarima glavni direktor Gazproma Aleksej Miler.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.