ŽUČNA RASPRAVA ISPRED ZGRADE MEHANIZMA: Čarka između žrtava Srebrenice i pristalice Mladića! (VIDEO)
Kada Hotić, Foto: Printscreen/Twitter

TROVAČI SVOG NARODA

ŽUČNA RASPRAVA ISPRED ZGRADE MEHANIZMA: Čarka između žrtava Srebrenice i pristalice Mladića! (VIDEO)

Proces protiv Mladića traje već 26 godina, otkada je podignuta prva, objedinjena optužnica protiv njega i Radovana Karadžića

Objavljeno: 16:01h

Žalbeno veće Mehanizma za krivične sudove u Hagu objaviće danas popodne drugostepenu presudu nekadašnjem glavnom komandantu Vojske Republike Srpske, generalu Ratku Mladiću.

Proces protiv Mladića traje već 26 godina, otkada je podignuta prva, objedinjena optužnica protiv njega i Radovana Karadžića.

Naime, uoči izricanja presude već je došlo do čarki ispred Mehanizma za krivične sudove u Hagu između pristalice Ratka Mladića i porodica žrtava Srebrenice.

Do rasprave je došlo između Kade Hotić, potpredsednice Pokreta Majke enklave Srebrenice i Žepe i gospodina koji se predstavio kao "Dragan iz Srbije".

Kada Hotić je o dotičnom muškarcu rekla da je "trovač svog naroda".

Zbog izostanka branilaca, Žalbeno veće je odlučilo da Mladiću, samo za ovo ročište, omogućilo je prisustvo pravnog savetnika, advokatice Petu Luize Bagot koja je prema, odluci veća, zastupala Mladićeve interese.

Majke Srebrnice, poznate i kao Majke enklava Srebrenice i Žepe, su aktivistička i lobistička grupa sa sedištem u Holandiji i predstavlja 6.000 preživelih u opsadi Srebrenice tokom Balkanskih ratova 1990-ih godina. Organizacija je najpoznatija po podnošenju građanske tužbe protiv Ujedinjenih nacija zbog kršenja dužnosti brige zbog neuspeha u sprečavanju genocida u Srebrenici.

Bonus video:

21:44

ESPRESO INTERVJU: Jelena Kostov

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.