TRI RUSKA AVIO-PREVOZNIKA žele da pokrenu nove letove za SRPSKU PRESTONICU, čeka se samo JEDNO ODOBRENJE
Avion, Foto: PrintscreenYoutube

zeleno svetlo

TRI RUSKA AVIO-PREVOZNIKA žele da pokrenu nove letove za SRPSKU PRESTONICU, čeka se samo JEDNO ODOBRENJE

Ruski nacionalni prevoznik počeo je da obavlja sve svoje beogradske letove širokotrupnim avionima Airbus A330-300

Objavljeno:

Tri avio-prevoznika iz Rusije, Aeroflot, Rošiya i S7 Airlines, dobila su odobrenje ruske Federalne agencije za vazdušni saobraćaj Rosaviacija za pokretanje novih letova za Beograd.

Ova odluka dolazi u trenutku kada Air Serbia počinje da širi svoje operacije u Rusiji uvođenjem letova za Rostov na Donu i obnavljanjem linija za Sankt Peterburg i Krasnodar.

Sa druge strane, Nordwind Airlines sprema se da sledeće nedelje pokrene svoju drugu liniju do glavnog grada Srbije, iz Sankt Peterburga, navodi portal exyuaviation.com.

Takođe, ruski nacionalni prevoznik počeo je da obavlja sve svoje beogradske letove širokotrupnim avionima Airbus A330-300, a sada je Aeroflot dobio odobrenje za započinjanje do sedam nedeljnih letova iz Sankt Peterburga za Beograd, dok je Rošiya Airlines, koja je deo Aeroflot Grupe, takođe dobila odobrenje ruskih vlasti za istu liniju sa istim brojem frekvencija.

S7 Airlines, kojem je srpski regulator prošlog meseca zabranio uvođenje letova između Moskve i Beograda, sada je predstavio planove za početak do 24 rotacije nedeljno u srpsku prestonicu iz niza ruskih gradova, među kojima su Kazanj, Samara, Jekaterinburg, Krasnodar, Ufa, Saratov, Perm i Nižnji Novgorod. Svi zahtevi za dozvolu kompanije S7 podneti su za najviše tri leta nedeljno.

Međutim, sva tri prevoznika sada moraju da traže i dobiju odobrenje Direkcije za civilno vazduhoplovstvo Srbije kako bi mogli da uvedu ove letove.

Takođe, i same aviokompanije mogu da odustanu od pokretanja bilo koje rute za koju su prvobitno dobile odobrenje.

Portal ističe da je Rusija jedno od najvećih tržišta beogradskog aerodroma.

Potražnju poslednjih meseci prvenstveno predvode ruski turoperatori koji prodaju aranžmane za srpska planinska odmarališta.

S obzirom da su brojna tržišta i dalje zatvorena za ruske putnike, opuštena pravila ulaska u Srbiju i putovanja bez viza učinili su našu zemlju popularnim izborom.

"Srbija nikada ranije nije bila toliko tražena. Najpopularnije odredište je planinsko odmaralište Kopaonik, koje čini oko 70 odsto ukupne prodaje u Srbiji", navodi turoperator TUI Rusija.

Državljanima Srbije takođe je dozvoljen ulazak u Rusiju.

Bonus video:

01:58

EKSKLUZIVNO ZA ESPRESO: Đanluka Vaki!!

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.