Sve oči uprte u njih: Čeka se dogovor Putina i Erdogana!
Foto: AP

ostvaruju planove

Sve oči uprte u njih: Čeka se dogovor Putina i Erdogana!

Završni dogovori oko zajedničkog projekta trebalo bi da se završe u ponedeljak
Objavljeno: 16:26h

Završni dogovori o izgradnji gasovoda za ruski prirodni gas preko Turske trebalo bi da budu okončani u ponedeljak.

Tada se u Istanbulu sastaju predsednici Rusije i Turske Vladimir Putin i Redžep Tajip Erdoganom, rekao je ruski ministar energetike Aleksander Novak.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

U intervjuu agenciji Anadolija uoči Svetskog kongresa energetike u Istanbulu, Novak je rekao da je formulacija međuvladinog sporazuma o izgradnji gasovoda Turski tok u velikoj meri dogovorena.

Republikanci okrenuli leđa Trampu, traže Pensa! Tramp poručuje: Neću odustati! (FOTO) (VIDEO) Projektom koji je Putin najavio decembra 2014. tokom posete Turskoj, predviđeno je da se gasovodom po dnu Crnog mora gas doprema do zapadne pokrajine Turske, Trakije.

foto: Reuters

Jedan cevovod kapaciteta od 15,75 milijardi kubika snabdevaće tursko tržište, dok će drugi cevovod dopremati gas u Evropu, navodi agencija Anadolija. - Turski tok je veoma značajan projekat koji će Turskoj omogućiti direktnu isporuku gasa, izbegavajući tranzitne zemlje, a daće i dodatne količine prirodnog gasa, za dalji ekonomski razvoj Turske - rekao je Novak. Kompanija Gasprom je saopštila u septembru da bi izgradnja gasovoda mogla da počne krajem 2017. godine ako međuvladin sporazum bude potpisan u oktobru, s ciljem da se izgradnja završi do 2019. godine.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.