ERDOGAN UPOZORIO IRAK: "Ako Ujedinjene nacije to ne očiste, mi ćemo"!
Redžep Tajip Erdogan, Foto: EPA/STR

ZAPRETIO

ERDOGAN UPOZORIO IRAK: "Ako Ujedinjene nacije to ne očiste, mi ćemo"!

"Koliko dugo treba da se strpimo zbog toga?" zapitao se Erdogan u intervjuu državnoj televiziji TRT koji je dao kasno sinoć

Objavljeno:

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan upozorio je danas Irak da će Turska "očistiti" izbeglički kamp za koji kaže da pruža utočište kurdskim ekstremistima, zapretivši da će sprovesti vojnu kampanju dublje na iračkoj teritoriji.

Turske snage pojačale su napade na baze zabranjene Kurdistanske radničke partije (PKK) unutar severnog dela Iraka tokom prošle godine, usredsređujući svoje upade uglavnom na pojas do 30 kilometara unutar Iraka, preneo je Rojters.

Erdogan je, međutim, rekao da je Makmur, kamp koji se nalazi 180 kilometara južno od granice sa Turskom i koji je više od dve decenije "ugostio" na hiljade turskih izbeglica, "inkubator" za ekstremiste i da se to pitanje mora rešiti.

"Ako Ujedinjene nacije to ne očiste, mi ćemo to učiniti kao članica UN", rekao je Erdogan i dodao da Ankara veruje da Makmur predstavlja veliku opasnost kao što PKK ima uporište u planinama Kandil na severu.

"Koliko dugo treba da se strpimo zbog toga?" zapitao se Erdogan u intervjuu državnoj televiziji TRT koji je dao kasno sinoć.

Bonus video:

03:01

ESPRESO ANKETA: Šta Beograd misli o Evroviziji i ovogodišnjem pobedniku!

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.