MAFIJAŠKI ŠEF PUŠTEN IZ ZATVORA: Izvršio atentat na poznatog tužioca, na videlo isplivao još jedan zločin! (VIDEO)
Ilustracija, Foto: Zorana Jevtić

ITALIJANI ZAPREPAŠĆENI!

MAFIJAŠKI ŠEF PUŠTEN IZ ZATVORA: Izvršio atentat na poznatog tužioca, na videlo isplivao još jedan zločin! (VIDEO)

Đovani Bruska, 64, pušten je u ponedeljak iz rimskog zatvora Rebibija nakon izdržavanja 25-godišnje kazne, tokom koje je postao državni svedok

Objavljeno:

Italijani su u utorak sa zaprepašćenjem reagovali na puštanje iz zatvora zloglasnog mafijaškog šefa koji je, između ostalih zločina, izvršio atentat na najpoznatijeg italijanskog tužioca i rastvorio telo dečaka u kiselini.

Đovani Bruska, 64, pušten je u ponedeljak iz rimskog zatvora Rebibija nakon izdržavanja 25-godišnje kazne, tokom koje je postao državni svedok.

Na ovoj nedatiranoj fotografiji, antimafijaška policija u maskama kako bi sakrila svoj identitet, sprovodi mafijaškog begunca dok napušta policijsko sedište Palerma i odvodi ga u zatvor sa maksimalnom bezbednošću.

Bruska je bila ključna figura u okviru Kosa Nostre, sicilijanske mafijaške grupe.

Detonirao je bombu koja je ubila Đovanija Falkonea, legendarnog italijanskog sudiju koji je svoju karijeru posvetio rušenju mafije, 1992. godine.

Falkoneova supruga i tri telohranitelja takođe su poginuli u napadu nakon što je njihov automobil prešao deo autoputa izvan Palerma gde je sakriveno 400 kilograma eksploziva, koji je u blizini aktivirao Bruska.

Supruga jednog od ubijenih telohranitelja, Tina Montinaro, izjavila je za Republiku da je "ogorčena" oslobađanjem Bruske.

"Država je protiv nas - posle 29 godina još uvek ne znamo istinu o masakru i Đovani Bruska, čovek koji je uništio moju porodicu, je slobodan", rekla je Montinaro.

Falkoneova sestra Marija rekla je za list da je zabrinuta vestima, ali "to je zakon, zakon koji moj brat želi i koji treba poštovati".

Bruska, koji je uhapšen 1996. godine, bio je jedan od najvernijih operatora šefa Koza Nostre Salvatorea "Toto" Rine i kao saradnik priznao da je izvršio stotine ubistava, javili su italijanski mediji.

Jedno od najgroznijih bilo je ubistvo 12-godišnjeg Đuzepea Di Matea, sina mafijaša koji je postao doušnik, koji je otet 1993. godine u znak odmazde zbog oca koji je sarađivao sa vlastima.

Posle držanja u kući više od dve godine u lošim uslovima, dečak je zadavljen i telo bačeno u kiselinu u, kako je policija nazvala, "jednom od najgroznijih zločina u istoriji Koza Nostre".

Protesti zbog oslobađanja Bruske takođe su stigli sa obe strane italijanske političke podele.

Lider Demokratske stranke levog centra Enriko Leta nazvao je to "udarcem u stomak koji čoveka ostavlja bez reči, pitajući se kako je to moguće".

Lider krajnje desnice Mateo Salvini, šef stranke Liga, otišao je korak dalje.

"Osoba koja je počinila ova dela, koja je rastvorila dete u kiselini, koja je ubila Falkonea, po mom mišljenju je divlja zver i ne može izaći iz zatvora", rekao je Salvini.

Bonus video:

03:01

ESPRESO ANKETA: Šta Beograd misli o Evroviziji i ovogodišnjem pobedniku!

(Espreso/CBS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.