SEVERNA KAROLINA: Počeo protest zbog suđenja bez epiloga za ubistvo Endrua Brouna
Ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube

zamenici šerifa

SEVERNA KAROLINA: Počeo protest zbog suđenja bez epiloga za ubistvo Endrua Brouna

Za Braunom je bila izdata poternica zbog sumnje da je ilegalno trgovao narkoticima

Objavljeno:

Demonstranti na današnjim protestima u okrugu Paskotank u Severnoj Karolini najavili su bojkot likalnih prodavnica, a protest je organizovan zbog odluke lokalnog tužioca da ne podigne optužnicu protiv trojice zamenika šetifa koji su usmrtili Endrua Brouna, 42-godišnjeg Afroamerikanca.

Okružni tužilac Endru Vombl izjavio je da su zamenici šerifa tokom prošlomesečnog pokušaja hapšenja Brauna opravdano upucali osumnjičenog ispred njegove kuće u Elizabet Sitiju, jer su smatrali da su životno ugroženi kada je automobilom krenuo ka njima, prenosi Rojters.

Za Braunom je bila izdata poternica zbog sumnje da je ilegalno trgovao narkoticima, a njegovo je ubistvo izazvalo pažnju američke javnosti i dodatno intenziviralo debatu o prekomernoj primeni sile od strane policije prema Aroamerikancima.

Iz kancelarije lokalnog šerifa je saopšteno da će trojica zamenika koji su ubili Endrua Brauna nastaviti da obavljaju svoje dužnosti, ali da će biti disciplinski kažnjeni i prebačeni na druge poslove, a njihova jedinica biće prekomponovana.

(Espreso / Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.