Nismo loši, mi smo anđeli osvete! Ispovest policajca koji likvidira narkomane pod okriljem noći! (FOTO)
Foto: Reuters

RAT SA DILERIMA

Nismo loši, mi smo anđeli osvete! Ispovest policajca koji likvidira narkomane pod okriljem noći! (FOTO)

Otkako je Rodrigo Duterte 1. jula došao na vlast i objavio rat dilerima, zavisnicima od droge i kriminalu, na Filipinima je ubijeno više od 3.600 ljudi. Više od polovine tih izvršili su nepoznati osvetnici
Objavljeno: 15:04h

Britanski portal navodi da su oni nezavisnim istraživanjem potvrdili njegovo učešće u odredima za likvidacije. Sedi iza zavese u zadnjoj sobi bordela u Manili i počinje svoju priču, navodi Gardijan. Tu se, kako navodi, oseća sigurno.

- Ponekad dođem ovde da se lepo naspavam - šali se.

foto: Reuters

- Stvorili su nas. Termin je ‘pustili su zver iz kaveza’ kako bi se neutralizovali kriminalci - dodaje. Tvrdi da je jedan od deset novoformiranih i tajnih specijalnih timova policije. Svaki tim ima po 16 članova. Prema njegovim rečima, timovi su stvoreni kako bi se pogubile mete – osumnjičeni dileri, narkomani i kriminalci. Navodi da se ubistva uglavnom vrše noću, kao i da to čine policajci obučeni u skroz crno. Podese satove i daju sebi minut ili dva da pronađu metu u njegovoj kući i ubiju je na licu mesta – brzo, precizno i bez svedoka.

foto: Reuters

Telo bace u sledećem gradu, ispod mosta ili na glavu ubijenog zalepe natpis na kojem piše “diler drogom”. - To radimo zbog medija i zbog onih koji vode istragu o ubistvu. Neka pomisle ‘zašto bih istraživao ovog tipa, on je diler i silovatelj, nije bitan, istražiću neke druge, dobra stvar je to šta mu se desilo’ - navodi on.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.