OBUSTAVA! Mnoge brazilske države prekidaju primenu vakcine Astrazeneke za trudnice
AstraZeneka, Foto: Profimedia

ASTRAZENEKA

OBUSTAVA! Mnoge brazilske države prekidaju primenu vakcine Astrazeneke za trudnice

Ministarstvo zdravlja ispituje smrt jedne trudnice u Rio de Žaneiru koja se vakcinisala Astrazenekom

Objavljeno:

Brojne brazilske države medju kojima su Sao Paulo i Rio de Žaneiro objavile su danas da su prekinule vakcinaciju trudnica sa antikovid preparatom firme AstraZeneka, na osnovu preporuka nacinalne regulatorne agencije koja je usledila posle "incidenta".

Prema listu Folha De Sao Paulo, ministarstvo zdravlja ispituje smrt jedne trudnice u Rio de Žaneiru koja se vakcinisala Astrazenekom. Agencija Frans pres nije još dobila zvaničnu potvrdu te informacije.

Brazilska regulatorna agencija Anvisa sinoć je preporučila da se odmah prekine vakcinacija trudnica sa Astrazenekom, uz argument da u odredbama o upotrebi te laboratorije ne piše da se njihova vakcina koristi za trudnice.

"Ta preporuka je rezultat stalnog nadzora incidenata tokom antikovid vakcinacija u celoj zemlji", navela je Anvisa, ali nije pomenula sumnjivi smrtni slučaj u Rio de Žaneiru.

Primena vakcine Astrazeneka ograničena je u velikom broju zemalja EU zbog retkih pojava krvnih ugrušak,izaziva otpor kod velikog dela javnosti prema njima.

Bonus video:

04:27

LEON BERIŠA OVE GODINE NIJE SLAVIO ĐURĐEVDAN! Zatekli smo BEDU I OČAJ: Umesto da slavi, PREPLAKAO JE DAN!

(Espreso/Beta - AFP)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.