Dan posle referenduma Orban počeo promenu Ustava!
Foto: Reuters

ne u eu!

Dan posle referenduma Orban počeo promenu Ustava!

Orban je sinoć naveo da u EU moraju da uzmu u obzir rezultate glasanja, kao i da će predložiti izmenu Ustava
Objavljeno:

U Mađarskoj je pokrenut postupak za promenu Ustava, kao što je i najavio premijer te zemlje Viktor Orban.

Promene bi trebalo da se odnose na to da odluke mađarske vlade imaju prednost u odnosu na zajedničke odluke Evropske unije.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Postupak promene Ustava trebalo bi da traje oko tri nedelje, posle čega bi trebalo da bude održana sednica mađarskog parlamenta na kojoj bi te izmene Ustava bile usvojene.

Čiko, zagrli me, molim te: Ceo svet plače posle snimka sirijskog dečaka oblivenog krvlju (VIDEO)

Očekuje se da vladajuća Fides partija obezbedi potrebnu većinu, budući da im za dvotrećinsku većinu nedostaju samo tri poslanika, prenosi N1. Orban je prethodno najavio da će parlamentu da predloži amandman na Ustav u vezi sa ishodom referenduma o migrantskim kvotama, kako bi "zacementirao volju naroda" i poručio da EU ne može da prisili njegovu zemlju da primi migrante.

foto: Reuters

Orban je sinoć naveo da u EU moraju da uzmu u obzir rezultate glasanja. On je rezultat referenduma nazvao izvanrednim, ističući da je broj onih koji su glasali za odbacivanje migrantskih kvota premašio broj onih koji su glasali za ulazak Mađarske u EU 2004. godine. Na referendumu o članstvu Mađarske u EU, za ulazak u blok glasalo je 3.056.000 ljudi, a sada je 3.204.000 osoba reklo "ne" na referendumu, kazao je Orban.

- Predložiću izmenu ustava koja će odražavati volju naroda. Nateraćemo Brisel da shvati da ne može da ignoriše volju glasača u Mađarskoj - naveo je Orban.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.