EKSPLODIRAO AUTOBUS U AVGANISTANU: Najmanje 11 osoba poginulo, a ranjeno nekoliko desetina!
Avganistan, Foto: EPA/GHULAMULLAH HABIBI

KATASTROFA

EKSPLODIRAO AUTOBUS U AVGANISTANU: Najmanje 11 osoba poginulo, a ranjeno nekoliko desetina!

Žene i deca su među povređenima

Objavljeno:

Autobus u Avganistanu raznesen je u eksploziji pri čemu je poginulo najmanje 11 osoba a ranjeno je više desetina, rekli su službenici u ponedeljak, što je poslednja u nizu smrtonosnih eksplozija od početka povlačenja stranih snaga.

Bomba uz ulicu eksplodirala je kasno u nedelju u provinciji Zabul na jugu zemlje, rekao je sagovornik provincijskog guvernera, Gul Islam Sial.

Žene i deca su među povređenima, dodao je. Sagovornik ministarstva unutrašnjih poslova pojasnio je da je 28 osoba povređeno.

Niko još nije preuzeo odgovornost za napad. Talibanski pobunjenici nisu odmah odgovorili na zahtev za komentarom.

Rano u ponedeljak, bomba je eksplodirala u mini busu u provinciji Parwan, severno od glavnog grada Kabula, usmrtivši dvoje ljudi i ranivši devetero, objavilo je ministarstvo unutrašnjih poslova.

Nasilje je u oštrom porastu proteklih nedelja nakon što je SAD najavila da će do 11. septembra povući svoje vojnike, 20 godina nakon što je Al Kaida napala SAD, što je bio podsticaj za američku invaziju na Avganistan.

Talibani su kasno u nedelju najavili da će proglasiti trodnevno primirje za vreme trajanja religijskog praznika Ramazanskog bajrama kasnije ove nedelje.

Objava primirja objavljena je dva dana nakon što su eksplozije pored škole u Kabulu ubile 68 osoba, uglavnom učenica, te ranile 165 osoba.

Bonus video:

03:05

ODSEČENE GLAVE U ŠPORETU! Jezivi zločini OVK tek izlaze na videlo! Ovo je CIVILIZACIJSKI ŠOK! (KURIR TELEVIZIJA)

(Espreso / Jutarnji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.