Indijci uhapsili goluba pismonošu! Poruka koju je nosio pretnja premijeru!
Foto: AP

Leteći Špijun

Indijci uhapsili goluba pismonošu! Poruka koju je nosio pretnja premijeru!

Indijska policija pritvorila je u blizini indijsko-pakistanske granice goluba pismonošu kod kojeg je pronašla preteće pismo iz Pakistana, saopštile su indijske vlasti
Objavljeno: 14:44h

Golub je nosio pismo napisano na urdu jeziku, zvaničnom jeziku Pakistana, a uhvatila ga je indijska granična policija u gradu Patankotu, u indijskom delu Pendžaba. Ptica je sinoć smeštena u pritvor, a snage bezbednosti su utvrdile da je u pismu premijeru Narendri Modiju poslata poruka "Modi, mi više nismo isti ljudi kao 1971. godine".

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja! Tom porukom aludira se na 1971, poslednju godinu otvorenog rata između Indije i Pakistana i otcepljenje njegovog istočnog dela, koji je kasnije postao nezavisna država Bangladeš. Pismo je potpisala džihadistička grupa Laškar-e-Taiba, odgovorna za teroristički napad u Bombaju 2009, a policija je navela da je poruku "shvatila veoma ozbiljno". Golub će ostati u pritvoru do okončanja istrage, a to nije prvi slučaj hapšenja ptice uhvaćene u špijunaži za račun Pakistana.

Taj incident usledio je u jeku pojačanih tenzija između Indije i Pakistana zbog spora oko himalajske oblasti Kašmir.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.