Predizborna bomba koju smo čekali: Tramp poslovao sa teroristima!
Foto: Reuters

šta li će sad biti!?

Predizborna bomba koju smo čekali: Tramp poslovao sa teroristima!

Republikanac je napadao Hilari Klinton da je finansirala terorističke organizacije, ali je sada otkriveno da je i Tramp sarađivao sa njima
Objavljeno: 14:28h

Izgleda da se kraj predizborne kampanje u SAD zahuktava, budući da su objavljeni podaci da je organizacija Donalda Trampa iznajmljivala prostorije grupama koje je vlast SAD povezivala sa terorizmom.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Prema dokumentima u periodu od 1998. godine do 2003. godine, njegova agencija za nekretnine je iznajmljivala prostorije u Njujorku iranskoj banci.

Putin ukinuo sporazum sa Vašingtonom o uništenju plutonijuma!

Tramp je nasledio Meli banku na Menhetnu, a jedna od najvećih banaka kojom upravlja Iran nalazila se u njegovim prostorijama. Zvaničnici SAD navode da je Meli banka korišćena za dobijanje osetljivih materijala o nuklearnom programu Irana.

Vlasti takođe navode da je banka korišćena i u periodu od 2002. do 2006. godine, za finasiranje Revolucionarne garde Irana koja je sponzorisala terorističke napade, a ovaj period se preklapa sa njegovim iznajmljivanjem prostorija.

Izgleda da je republikanac napravio veliku grešku kada je napao Hilari Klinton da je finansirala terorističke organizacije.

Krajem osamdesetih godina, za vreme Ronalda Regana, SAD su uvele sankcije Iranu, a Tramp je tada tražio od vlasti da se povuče čvršća linija protiv iranskog režima.

foto: Reuters

- Bio bih oštar prema njima, jer već dugo vode psihološki rat u kom žele da izgledamo kao gomila budala. Bilo bi dobro za ceo svet da ih pobedimo - izjavio je Tramp 1988. godine za Gardijan.

U godinama koje su dolazile, Iran je, prema tvrdnjama SAD i drugih Zapadnih zemalja, sve više podržavao terorističke napade.

U Buenos Ajresu je 1994. godine poginulo 84 ljudi u bombaškom napadu, a argentinske vlasti su ga povezale sa vladom Irana. Kako je Iran nastavio da podržava terorističke napade, vlada SAD je odlučila da ih kazni ekonomskim sankcijama.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.