Kinesko tržište je najveći balon u istoriji, pitanje je dana kada će da pukne i ugrozi ceo svet! (VIDEO)
Foto: Profimedia/Reuters

Opet briga

Kinesko tržište je najveći balon u istoriji, pitanje je dana kada će da pukne i ugrozi ceo svet! (VIDEO)

Kineski milijarder Vang Jianlin, koji se obogatio na tržištu nekretnina svoje zemlje, sada je upozorava da stvari izmiču kontroli
Objavljeno: 09:50h

"Kinesko tržište nekretnina je najveći balon u istoriji! Ne vidim dobro rešenje za ovaj problem!"

Ove reči već zvuče zastrašujuće jer slute na globalnu katastrofu, koju je svet već osetio pre 8 godina. Kada se još uzme u ozbir da ih je izgovorio kineski milijarder Vang Jianlin koji je bogatstvo stekao trgujući u toj oblasti, onda je razloga za brigu još više.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja! Nakon dramatičnog rasta i spektakularnog pada na berzi prošle godine, koji zbrisao ušteđevine miliona malih investitora, novi pomen "balona" izaziva jezu među Kinezima. Svi su 2015. verovali da Peking neće dozvoliti tržište da padne, ali se to, ipak, desilo.

foto: Reuters

Sada, nakon borbe za oporavak od berzanskog debakla, kineski lideri bi se mogli da se suoče sa sličnom glavoboljom u sektoru nekretnina. - Veliki problem je da cene stalno rastu u velikim kineskim metropolama poput Šangaja, ali padaju u hiljadama manjih gradova, gde veliki broj nekretnina zvrje prazni, upozorava Vang.

foto: Reuters

- Vlada je pokušala sa svim vrstama mera - ograničenje kupovina ili krediti - ali nijedna od njih nije radila, kaže milijarder.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.