Hitler nije hteo da istrebi Jevreje, već Palestinac! Izjava izraelskog premijera digla na noge svet (FOTO)

DIGAO PRITISAK MNOGIMA

Hitler nije hteo da istrebi Jevreje, već Palestinac! Izjava izraelskog premijera digla na noge svet (FOTO)

Kontroverznom izjavom da vođa nacista nije želeo da uništi Jevreje dok mu to nije sugerisao palestinski muftija, Benjamin Netanijahu navukao je na sebe gnev brojnih sunarodnika
Objavljeno: 23:21h

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu navukao je na sebe talas kritika nakon što je u utorak izjavio da Hitler nije planirao uništenje Jevreja, već da mu je tu ideju dao Hadž Amin al-Huseini, palestinski muftija u Jerusalimu. 10 stvari koje sigurno niste znali o Hitleru! (GIF)

U svom govoru na Svetskom cionističkom kongresu, Netanjahu je čak i prepričao kako je izgledao njihov susret u oktobru 1941. godine. "Hitler u tom trenutku nije želeo da istrebi Jevreje, već da ih protera. Al-Huseini mu je tada rekao: 'Ako ih proteraš, doći će u Palestinu.' Hitler ga je potom pitao: 'Šta da onda radim s njima?' Muftija je odgovorio: 'Spali ih'.", ispričao je Netanjahu.
Njemu inače ovo nije prvi put da muftiju ističe kao glavnog krivca za Hitlerovo "konačno rešenje", piše Gardijan, a javnost i istoričari su zgroženi njegovom izjavom, kojom se minimalizuje Hitlerova ulogu u holokaustu. (Espreso.co.rs / Express)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.