DEVOJKA (18) PLANIRALA TERORISTIČKI NAPAD U FRANCUSKOJ: Tokom pretresa u kući našli fotografiju ubijenog profesora
Policija, Foto: Profimedia

JEZIVO

DEVOJKA (18) PLANIRALA TERORISTIČKI NAPAD U FRANCUSKOJ: Tokom pretresa u kući našli fotografiju ubijenog profesora

Tokom pretrage njene kuće pronađene su beleške u kojima je pominjana Islamska država, fotografija ubijenog profesora, crtani nacistički simboli i plan obližnje crkve

Objavljeno:

Francuski tužioci ranije su uhapsili pet ženskih osoba u Bezjeu i pokrenuli preliminarnu istragu u vezi sa kovanjem zavere o mogućem islamističkom napadu.

Fotografija ubijenog francuskog profesora Samuela Patija pronađena je tokom pretresa kuće 18-godišnje devojke, koja je identifikovana kao glavna osumnjičena za kovanje zavere za islamistički napad u Bezjeu, saopštila je kancelarija antiterorističkog tužilaštva.

Francuski tužioci ranije su uhapsili pet ženskih osoba u Bezjeu i pokrenuli preliminarnu istragu u vezi sa kovanjem zavere o mogućem islamističkom napadu, preneo je Rojters.

Tužilaštvo je navelo da 18-godišnjakinja, koju nisu imenovali, nije bila poznata službama bezbednosti. Tokom pretrage njene kuće pronađene su beleške u kojima je pominjana Islamska država, fotografija ubijenog profesora, crtani nacistički simboli i plan obližnje crkve.

Profesora Patija ubio je tinejdžer čečenskog porekla. Učenik je hteo da mu se osveti jer je na času o slobodi izražavanja pokazao karikature proroka Muhameda, objavljne pre nekoliko godina u satiričnom časopisu Šarli Ebdo. Tinejdžera koji je usmrtio profesora, ubila je francuska policija.

Bonus video:

02:29

Espreso anketa

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.