U JANUARU SU BILI NAJTEŽE POGOĐENA ZEMLJA PANDEMIJOM U SVETU: Danas se pola miliona dece vraća u ĐAČKE KLUPE!
Prvi put u učionicama od januara, Foto: EPA-EFE/ ANTONIO BAT

UBLAŽENE MERE

U JANUARU SU BILI NAJTEŽE POGOĐENA ZEMLJA PANDEMIJOM U SVETU: Danas se pola miliona dece vraća u ĐAČKE KLUPE!

Bašte kafića i restorana ponovo su otvorene, ali je dozvoljeno da najviše četiri osobe sede zajedno

Objavljeno:

Oko pola miliona dece vratilo se danas u đačke klupe u Portugalu, pošto su dodatno ublažene mere protiv korona virusa u toj zemlji.

Deca, starosti do 15 godina, vratila su se u učionice prvi put otkako su mere zaključavanja stupile na snagu u januaru, kada je Portugal, po broju stanovnika, bila zemlja najteže pogođena pandemijom korona virusa na svetu.

Bašte kafića i restorana ponovo su otvorene, ali je dozvoljeno da najviše četiri osobe sede zajedno. Posetioci mogu da idu i u muzeje i obiđu nacionalne spomenike, a svoja vrata otvorile su male prodavnice na ulicama i teretane, mada, uz određena ograničenja koja se odnose na njihove kapacitete.

Stopa incidencije slučajeva korona virusa na 100.000 stanovnika, za period od 14 dana, u kopnenom delu Portugala pala je na 63, dok je krajem januara iznosila 1.628. Dok se na odeljenjima za intenzivnu negu početkom februara nalazilo 900 pacijenata, sada ih je 117.

Od početka pandemije u Portugalu je od korona virusa obolelo 823.335 osoba, dok je preminulo 16.879 ljudi, pokazuju podaci sajta Worldometers.

Bonus video:

00:15

POBEDIMO KORONU! Grad Beograd i Božidar Jukić pozivaju sve da se VAKCINIŠU

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.