UBER ĆE MORATI DOBRO DA PLATI: Slepoj ženi sledi više od MILION DOLARA!
Policija, Foto: Marina Lopicic

moraće da plate

UBER ĆE MORATI DOBRO DA PLATI: Slepoj ženi sledi više od MILION DOLARA!

Nezavisni arbitar je u četvrtak naložžio Uberu da plati 1,1 milion dolara Lisi Irving, slepoj žženi iz San Franciska

Objavljeno:

Američkoj kompaniji Uber je naložženo da plati 1,1 milion dolara slepoj žženi kojoj je ta kompanija 14 puta odbila vožžnju.

Nezavisni arbitar je u četvrtak naložžio Uberu da plati 1,1 milion dolara Lisi Irving, slepoj žženi iz San Franciska u SAD, zbog protivzakonite diskriminacije nakon što su joj vozači odbili vožžnju u 14 navrata, prenosi BBC.

Arbitar je takođe odbacio argument Ubera da nisu odgovorni za diskriminaciju koju su vršili vozači, jer su oni samo ugovarači, a kompanija je saopštila da se ne slažže sa presudom.

BBC navodi da je Lisa Irving, stanovnica San Franciska, koja je slepa i u kretanju se oslanja na svog psa vodiča Bernija, podnela tužbu protiv Ubera 2018. godine nakon što joj je ili odbijena vožžnja ili su je vozači Ubera maltretirali odbijajući joj prevoz sa psom vodičem.

Jedan vozač navodno joj je skratio putovanje nakon što je lažžno tvrdio da je stigao na odredište, a Irving je navela da su otkazane vožžnje takođe dovele do toga da je kasnila na posao, što je doprinelo otkazu koji je dobila.

U izjavi izdatoj za medije nakon presude, portparol Ubera rekao je da je kompanija "ponosna" na pomoć koju pružža slepim putnicima, a BBC prenosi da ovo nije prvi put da se Uber suočava sa pravnim procesom protiv zajednice slepih osoba jer je 2014. godine Nacionalna federacija slepih u SAD-u tužila kompaniju zbog propisa o psima vodičima.

Bonus video:

00:20

POBEDIMO KORONU! Grad Beograd i Bule Goncić pozivaju sve da se VAKCINIŠU

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.