IZRAELSKI POLICAJCI PONOVO UPOTREBILI PREKOMERNU SILU: Ubili mentalno obolelog Arapina!
Ilustracija, Foto: Profimedia, Ilustracija

strahota

IZRAELSKI POLICAJCI PONOVO UPOTREBILI PREKOMERNU SILU: Ubili mentalno obolelog Arapina!

Na video snimku se vidi kako Anabtavi izgleda drži nož dok se sukobljava sa jednim policajcem

Objavljeno:

Izraelski policajci ubili su danas jednog Arapina sa posebnim potrebama, što je ponovo podstaklo optužbe da se koristi prekomerna sila protiv osumnjičenih arapskih napadača.

Rođaci ubijenog Munira Anabtavija ( 33) su rekli da je on mentalno oboleo, te da su pozvali policiju da im pomogne da ga prenesu u bolnicu.

Policija međutim tvrdi da je Anabtavi pokušao da ih napadne nožem i da su zato pucali. Porodica je izjavila da je žrtva pogođena mecima pet puta u sukobu koji je izbio, a majka ubijenog je ispričala za izraelski TV kanal 13 da je obavestila policiju da njen sin “ pravi malo problema” i da nije mogla da pretpostavi da će ga policajci ubiti.

Izraelska arapska manjina već dugo optužuje policiju i da koristi prekomernu i nepotrebnu silu protiv nje, a da se drugačije odnosi prema Jevrejima.

Prošle godine su policajci ubili jednog mladog autističnog Palestinca u Starom gradu u Jerusalimu pošto su ga očito pogrešno identifikovali kao napadača. U policijskom izveštaju je danas navedeno da su policajci odgovorili na poziv zbog čudnog ponašanja jedne osobe u Haifi i da je ona pokušala da ih napadne nožem, lakše povrediviši jednog policajca, pa su potom pucali.

Mladi Arapin je prenet u bolnicu i tamo je proglašen mrtvim, a potom je pokrenuta istraga. Porodica je međutim drugačije opisala šta se dogodilo. Majka ubijenog je rekla da je pozvala policiju u pomoć jer se nije osećao dobro, a njegova tetka je kazala da policajci nisu bili meta ubijenog, nego da je nameravao da ubije sebe.

Na video snimku se vidi kako Anabtavi izgleda drži nož dok se sukobljava sa jednim policajcem.

(Espreso / Beta-AP)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.