ZA ZAPAD JE OVA RUSKA PODMORNICA CRNA RUPA: Šta sve krije ''Veliki Novgorod'' Projekta 636? (VIDEO)
Podmornica, Foto: Twitter

oružje

ZA ZAPAD JE OVA RUSKA PODMORNICA CRNA RUPA: Šta sve krije ''Veliki Novgorod'' Projekta 636? (VIDEO)

Komandant elektromehaničkog bojevog dela ove podmornice Denis Bajračni objasnio je za televiziju "Zvezda" da se nevidljivost i nečujnost podmornice postiže zahvaljujući posebnoj konstrukciji motora

Objavljeno:

Podmornicu "Veliki Novgorod" Projekta 636 "Varšavjanka" na Zapadu nazivaju "Crna rupa" zbog njene neprimetnosti i nečujnosti.

Komandant elektromehaničkog bojevog dela ove podmornice Denis Bajračni objasnio je za televiziju "Zvezda" da se nevidljivost i nečujnost podmornice postiže zahvaljujući posebnoj konstrukciji motora.

"Koristimo štedljivi motor kojim se upravlja iz petog odeljenja zbog manje potrošnje energije, a za uštedu električne energije koristimo ga u podvodnom položaju", objasnio je Bajračni.

Komandant je objasnio da se pogon nalazi u šestom odeljenju podmornice, a uz pomoć dve dodatne osovinske linije "Veliki Novgorod" može u mestu da izvede manevre okretanja.

"Ovde postoje dve dodatne osovinske linije koje nam omogućavaju rad u raznim pravcima. Brod može da se okrene u mestu i možemo slobodno da pristanemo bez havarija ili udara", naglasio je podmorničar.

Prva u seriiji dizel-električnih podmornica Projekta 636 za Tihookeansku flotu bila je podmornica "Petropavlovsk Kamčatski" koja je već predata floti, kao i druga "Volhov". Ove godine one će preći iz Sankt Peterburga u Vladivostok. Krajem 2019. godine položene su treća i četvrta slična podmornica – "Magadan" i "Ufa".

(Espreso / Sputnjik)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.