KREMLJ: Sankcije ne postižu postavljeni cilj!
Aleksej Navaljni, Foto: EPA/SERGEI ILNITSKy

slučaj navaljni

KREMLJ: Sankcije ne postižu postavljeni cilj!

Reakcija Kremlja je usledila nakon što su stručnjaci UN juče zatražili međunarodnu istragu o trovanju Navaljnog

Objavljeno:

Kremlj je danas protestovao zbog mogućnosti novih zapadnih sankcija Moskvi zbog trovanja i pritvaranja ruskog opozicionara Alekseja Navaljnog.

"Oni koji se i dalje oslanjaju na ova ograničenja verovatno bi trebalo da razmisle: postižu li ciljeve ovom politikom? Naš odgovor će biti očigledan: takva politika ne postiže svoje ciljeve", izjavio je portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov.

Reakcija Kremlja je usledila nakon što su stručnjaci UN juče zatražili međunarodnu istragu o trovanju Navaljnog, a Evropska unija je ozvaničila sankcije protiv četiri visoka ruska zvaničnika umešana u pravne procedure protiv Navaljnog i u represiju nad njegovim pristalicama.

Kako javlja CNN pozivajući se na dva izvora bliska američkoj administraciji, SAD takođe planiraju da uvedu sankcije Rusiji iz istih razloga kao i EU.

Navaljni se trenutno nalazi na odsluženju dvoipogodišnje zatvorske kazne na koju je osuđen zato što je prekršio uslovnu kaznu dok se u Nemačkoj oporavljao od trovanja za šta optužuje Kremlj.

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.