ASTRAZENEKA PRODALA SVOJ UDEO U MODERNI: Akcije američke biotehnološke firlme porasle zahvaljujući tržišnom prodoru
Udeo od 7,7 posto, Foto: Profimedia

VAKCINA PROTIV KORONA VIRUSA

ASTRAZENEKA PRODALA SVOJ UDEO U MODERNI: Akcije američke biotehnološke firlme porasle zahvaljujući tržišnom prodoru

AstraZeneka bi mogla u budućnosti da prođe na komercijalnoj osnovi svoju vakcinu protiv kovida, razvijenu u saradnji sa Univerzitetom Oksford, ako virus postane endemičan

Objavljeno:

Britansko-švedska multinacionalka AstraZeneka je prodala svoj udeo od 7,7 posto u kompaniji Moderna za iznos od preko jedne milijarde dolara nakon što su akcije američke biotehnološke firme porasle zahvaljujući tržišnom podoru njene vakcine protiv koronavirusa, objavio je londonski Tajms.

U tekstu Tajmsa se napominje da nije poznato kada je AstraZeneka prodala svoj udeo u Moderni, s kojom planira da nastavi partnerstvo u proizvodnji lekova za druge bolesti, prenosi Rojters.

AstraZeneka bi mogla u budućnosti da prođe na komercijalnoj osnovi svoju vakcinu protiv kovida, razvijenu u saradnji sa Univerzitetom Oksford, ako virus postane endemičan, dodaje se u tekstu.

Moderna, čija je vakcina odobrena za hitnu upotrebu protiv korona virusa u Sjedinjenim Državama, saopštila je prošle nedelje da ove godine očekuje prodaju ovovog cepiva u iznosu od 18,4 milijarde dolara.

Bonus video:

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.